Unieke kans voor filmstudenten wereldwijd: subsidie voor afstudeerfilm

Filmindustrie - Filmers - Diversteit

Ben je filmstudent en werk je momenteel aan je afstudeerproject? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Een internationale organisatie in de filmindustrie heeft een gloednieuwe beurs in het leven geroepen die speciaal is ontworpen om jou te ondersteunen in de postproductiefase van je film. Met een genereus bedrag van $5.000 en een toegankelijke aanvraagprocedure die anonimiteit waarborgt, staat deze kans open voor getalenteerde filmmakers van over de hele wereld. Lees verder om te ontdekken hoe je deze beurs kunt bemachtigen en wat de voorwaarden zijn.

Een unieke kans voor filmstudenten wereldwijd

In een industrie waar wie je kent soms net zo belangrijk lijkt als je talent, breekt deze nieuwe beurs met de traditie door een volledig anonieme inzendingsprocedure aan te bieden.

Dit initiatief is bedoeld om een gelijk speelveld te creëren voor alle studenten, ongeacht hun achtergrond of netwerk in de filmindustrie.

Wie komt in aanmerking?

De beurs staat open voor filmstudenten over de hele wereld die werken aan hun afstudeerprojecten. Belangrijk is dat het filmprogramma waar je aan deelneemt minstens drie maanden duurt. Dit zorgt ervoor dat een breed scala aan talenten de kans krijgt om mee te doen.

Hoe doe je mee?

Deelname vereist het indienen van een ruwe versie of gefilmd materiaal van je project via een beveiligde link, zoals Vimeo.

Belangrijk is dat je inzending volledig anoniem is. Je dient een logline, een halfpagina lange synopsis, een script, een CV en een regieverklaring in te dienen waarin je uitlegt waarom juist jouw project de beurs verdient. Eerdere werken kunnen ook worden ingediend, mits deze anoniem zijn.

Selectiecriteria

De organisatie heeft een voorkeur voor films die politieke of sociale kwesties aan de orde stellen.

Ze zijn op zoek naar originele stemmen uit alle lagen van de bevolking, waarbij de kracht van het ingediende materiaal de enige overweging is. Gevestigde filmmakers komen niet in aanmerking voor deze beurs.

Voorwaarden

Het staat de organisatie vrij om de beurs naar eigen inzicht toe te kennen en zij mogen meer dan één beurs per jaar uitreiken.

Mocht jouw project geselecteerd worden, dan word je gevraagd een korte video te maken waarin je jouw project beschrijft en uitlegt hoe je de beurs gaat gebruiken. Deze video kan door de organisatie gebruikt worden op hun website.

Subsidie

De subsidie bedraagt $ 5.000.

Grijp deze kans

Dit is een fantastische kans voor filmstudenten om ondersteuning te krijgen bij de voltooiing van hun afstudeerprojecten.

Met de volgende deadline op 1 mei 2024, is het moment nu om je project voor te bereiden en je kans te wagen. Wie weet wordt jouw film wel mede mogelijk gemaakt door deze unieke beurs!

Meer informatie of deze subsidie aanvragen