Kunst, cultuur en media

Unieke subsidiekans voor kunstenaars met een beperking

Dans- Dansen - Ballet

Ben je een getalenteerde kunstenaar met een beperking en ligt je hart bij dans, choreografie of beweging? Dan staat er een prachtige kans voor je open. Een gerenommeerd internationaal fonds roept kunstenaars op voor een uniek coproductieprogramma. Dit initiatief biedt niet alleen financiële steun tussen €15.000 en €40.000 per project maar opent ook de deuren naar internationale podia. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jouw artistieke droom kunt realiseren.

Kern van het programma

Het coproductieondersteuningsprogramma, gericht op kunstenaars die doof zijn en/of een beperking hebben, is een oproep om nieuwe artistieke producties te creëren.

De focus ligt op projecten die door hun unieke perspectief en creativiteit de wereld van dans en beweging vernieuwen.

Met een budget dat varieert van €15.000 tot €40.000 per project, stimuleert dit fonds de ontwikkeling van werken die internationaal toerpotentieel hebben.

Toepassingscriteria

  • Projecten moeten artistiek geleid worden door dove en/of beperkte kunstenaars.
  • Focus op dans, choreografie, beweging of multidisciplinaire benaderingen die lichaam en beweging verkennen.
  • Werken van hoge artistieke kwaliteit die toegankelijkheid integreren als onderdeel van de artistieke praktijk.
  • Geschiktheid voor presentatie op diverse locaties.

Wie kan aanvragen?

Dove en/of beperkte kunstenaars met ervaring in artistieke leiding, gevestigd in de EU of geselecteerde Europese landen, worden uitgenodigd om hun projectideeën in te dienen.

De eerste stap is het indienen van een "Expression of Interest" via het daarvoor bestemde aanvraagformulier.

Markeer je kalender, want je hebt tot 19 mei 2024 om je aanvraag in te dienen. Bovendien is er op 4 april 2024 een optionele informatiewebinar voor geïnteresseerden.

Waarom deze kans niet missen

Dit coproductieondersteuningsprogramma biedt een unieke gelegenheid voor kunstenaars met een beperking om hun visie op internationale schaal te delen. Naast financiële steun biedt het programma een platform voor artistieke groei en internationale exposure.

Geïnteresseerd? Zet dan de eerste stap naar het realiseren van je artistieke project door je 'Expression of Interest' in te dienen. Voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure, criteria en deadlines, klik hier.

Dit is jouw kans je artistieke ambities waar te maken. Mis deze kans niet!

Meer informatie of deze subsidie aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies