Vanaf 1 mei subsidie voor zorgverleners COVID-19 zorg

Vanaf 1 mei is een nieuw fonds actief voor zorgverleners die nu belangrijk werk doen in de frontlinie van de coronazorg, en daarbij hun eigen gezondheid riskeren, zodat zij niet in financiële nood komen als zíj worden getroffen door het coronavirus. Zorgverleners die op de intensive care terecht komen, kunnen aanspraak maken op een eenmalige aanvullende bijdrage van 30.000 euro. Nabestaanden van zorgverleners die komen te overlijden, kunnen aanspraak maken op een eenmalige aanvullende bijdrage van 50.000 euro. Je kunt vanaf 1 mei een financiële bijdrage aanvragen, eventueel kun je alvast per e-mail je interesse kenbaar maken.

Zorgverleners

Het doel van het fonds is ervoor zorgen dat (familie van) zorgverleners die nu belangrijk werk doen in de frontlinie van de coronazorg en daarbij hun eigen gezondheid riskeren, niet in financiële nood komen als zíj worden getroffen door het coronavirus.

Het fonds is bedoeld voor alle (familie van) zorgverleners die actief zijn in de frontlinie van de coronazorg, zoals operatieassistenten, verpleegkundigen en ambulancebroeders in en om ziekenhuizen, maar ook thuiszorgmedewerkers, verzorgenden en verpleegkundigen in verzorgings- en verpleeghuizen.

Eenmalige aanvullende bijdrage

Zorgverleners die op de intensive care terecht komen, kunnen aanspraak maken op een eenmalige aanvullende bijdrage van 30.000 euro. 
Nabestaanden van zorgverleners die komen te overlijden, kunnen aanspraak maken op een eenmalige aanvullende bijdrage van 50.000 euro.

Vanaf 1 mei

Vanaf 1 mei kun je een aanvraag indienen.
Eventueel kun je per e-mail alvast je interesse kenbaar maken.