Kunst, cultuur en media

Vanaf 15 augustus weer subsidie aanvragen voor onderzoeksjournalistiek

Vanaf 15 augustus kun je weer subsidie aanvragen voor onderzoeksjournalistiek, waarbij er een zekere voorkeur is voor organisaties die regionaal actief zijn. In totaal is er 2,7 miljoen beschikbaar voor het opzetten of versterken van media-organisaties die onderzoeksjournalistiek bedrijven.

Nadenken over de verspreiding en impact van onderzoek

Net als afgelopen jaar subsidieert het fonds de ontwikkeling van organisaties (dus geen individuele producties), vergoeden ze overwegend arbeidsplaatsen en is er sprake van een voorkeur voor organisaties die in de regio actief zijn.

De komende aanvraagronde zal er speciale aandacht zijn voor de mate waarin is nagedacht over de verspreiding en impact van onderzoek, het verduurzamen van initiatieven en adequaat projectmanagement, waarbij beslissingen en strategie samenhangen met het stellen en in kaart brengen van meetbare doelstellingen.

Budget voor komende aanvraagronde

Een deel van het budget zal gaan naar verlenging van projecten die dit jaar lopen en een deel zal gaan naar nieuwe initiatieven. Er is geen sprake van een vaste verdeling tussen deze beiden; de verdeling is erg afhankelijk van de kwaliteit van de aanvragen en de prestaties van onze huidige projecten. 

Voorwaarden 

De exacte voorwaarden worden binnenkort bekend gemaakt. 

Tip
Wil je automatisch een alert ontvangen wanneer de voorwaarden bekend zijn gemaakt en je de subsidie kunt aanvragen? Stel dan een alert in door "Kunst, cultuur en media" te selecteren via "Mijn interessegebieden"

Meer subsidies en fondsen op het gebied van onderzoeksjournalistiek

Gerelateerde fondsen en subsidies