Arbeid en werkgelegenheid

Veel belangstelling voor ESF subsidie - Actie C Praktijk Onderijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

Op 1 april jl. om 09.00 uur 's ochtends is het subsidie aanvraagtijdvak Actie C geopend voor de projectperiode 2008-2009. Aangezien de aanvragen worden toegekend op volgorde van binnenkomst zijn alle aanvragen reeds op 1 april ontvangen (veelal kort na 09.00 uur). Het betreft hier 197 aanvragen voor een totaal bedrag van ruim EUR 38 mln.

Subsidiebudget

Het beschikbare budget bedraagt echter EUR 33.200.109; ook in deze tranche is er dus weer sprake van een overintekening. Nadat alle aanvragen onlangs zijn getoetst op volledigheid is het Agentschap SZW nu druk doende met de inhoudelijke beoordeling van de projectvoorstellen. De verwachting is dat in de loop van volgende week - in voorkomende gevallen - de eerste vragenbrieven verzonden zullen worden.

Gehonoreerde projecten

Het uiteindelijke aantal te honoreren projecten is vooral afhankelijk van de uitkomsten van deze inhoudelijke toetsen. De beschikkingen dienen in principe uiterlijk 1 juli a.s. afgegeven te worden.

Het Agentschap SZW benadrukt dat in het geval van inhoudelijke vragen deze termijn echter wordt verlengd met de tijd die de aanvrager nodig heeft om te antwoorden c.q. de tijd die men ongebruikt voorbij heeft laten gaan. Gelet op het voorgaande is het niet ondenkbaar dat de beschikkingen op of omstreeks 15 juli afgegeven zullen worden.