Kunst, cultuur en media

Verhoging vrijwaring schade bij tentoonstellingen en langurige bruikleen

Uit de inmiddels ingediende aanvragen voor een indemniteitsverklaring ten behoeve van de tentoonstellingen blijkt dat de te verzekeren waarde dermate hoog is dat het subsidieplafond van € 300.000.000 niet voldoende is. Om aan dit probleem tegemoet te komen is besloten het subsidieplafond tijdelijk te verhogen tot € 450.000.000.

In werking treding

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 februari 2010. Daarmee wordt afgeweken van de vaste inwerkingtredingdata en minimum invoeringstermijn. De reden dat afgeweken wordt van vaste inwerkingtredingdata en minimum invoeringstermijn is dat het van belang is voor de instellingen dat de regeling zo snel mogelijk in werking treedt gezien de startdata van de tentoonstellingen.

Over de Subsidieregeling indemniteit bruiklenen 2008

De Subsidieregeling indemniteit bruiklenen 2008 regelt een vrijwaring van schade (indemniteit) voor instellingen ten behoeve van een tentoonstelling of een langdurige bruikleen onder de opschortende voorwaarde van verlies van of schade aan de door derden in bruikleen afgestane voorwerpen.

Meer informatie

Subsidies en fondsen voor congressen en tentoonstellingen
Subsidieregeling indemniteit bruiklenen 2008