Kunst, cultuur en media

Vijf interessante subsidies voor projecten op het gebied van mode

Je bent een modeontwerper, bent bezig met een modeopleiding of je bent al actief op het gebied van mode en hebt een waanzinnig plan voor modeproject. Maar de funding is nog wel een soort van een dingetje. Gelukkig voor jou hebben we vijf interessante subsidies en fondsen geselecteerd die je helpen met funding van je modeproject.

Stichting Ter Bevordering Van De Nederlandse Haute Couture Modekunst

Subsidie voor activiteiten en projecten gericht op de bevordering van de Nederlandse haute couture modekunst.

Met name, het zal je niet verbazen gezien de naam, interessant voor projecten op het gebied van haute couture.

Meester Koetsier Foundation

Financiële ondersteuning aan onderwijsinstellingen en studenten op het gebied van mode, confectie en textielkunde. Focus op ondersteuning van HBO onderwijsinstellingen van erkend middelbaar-, hoger- en universitair niveau, maar in bijzondere gevallen is er ook ondersteuning voor individueel talent.

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het fonds opereert op het snijvlak van cultuur, economie en maatschappij, met een nieuw werkterrein: de creatieve industrie. Hierin zijn de toegepaste kunsten ondergebracht, e-cultuur en gaming, productontwerp, grafisch ontwerp en mode, architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

New Material Award

Stimuleringsprijs voor duurzaam en innovatief materiaal in kunst en vormgeving. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen.

Stichting Koningin Sophiafonds

Financiële ondersteuning van mensen met een Nederlandse nationaliteit die zich minstens op HBO-niveau een opleiding wil volgen voor mode en restauratietechnieken.