VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder als FONDS ALPHEN en omstreken

Op zaterdag 12 mei is de nieuwe naam van VSB Fonds Alphen aan den Rijn bekend gemaakt. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim € 10 miljoen. Vanaf nu gaat dit lokale VSB Fonds verder onder de naam FONDS ALPHEN en omstreken.

Subsidie voor maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving 

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim € 10 miljoen.

Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Uitbreiding verzorgingsgebied

Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten.

Kennisbijeenkomst voor bestuurders op 4 juni

Fonds Alphen en omstreken organiseert een, gratis, kennisbijeenkomst over het voorkomen van juridische problemen bij stichtingen en verenigingen. Bij (vrijwillige) bestuurders leven vragen over de juridische aspecten van verenigingen, bestuurders maken zich bovendien zorgen over de juridische risico’s voor henzelf of hun vereniging/stichting. Er zijn twee experts die hun kennis delen; mr. Marjo Vink, jurist verenigingsrecht en mr. John Kroes, notaris.

Aan het einde van de avond gaat iedereen naar huis met de nodige tips. Alle verenigingen/stichtingen ontvangen bovendien een digitale handleiding over het voorkomen van juridische risico’s bij de vereniging en informatie over de AVG.