Handboek Fondsenwerving

Handboek Fondsenwerving

Non-profit worden steeds afhankelijker van fondsenwerving…

Een concrete handleiding om geld binnen te halen via fondsenwerving…

Door de terugtredende overheid en minder subsidies is voor non-profits een professionele fondsenwerving van levensbelang. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en hoe zorg je dat fondsenwerving rendabel is?

Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving.

Eerst leer je wat geefmotieven zijn, waar mensen geld aan uitgeven en wat de trends en ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving zijn. Vervolgens ga je aan de slag gaan met fondsenwerving.

Via een uitgebreid tienstappenplan leer je een professionele fondsenwerving op te zetten en een fondsenwervingsbeleid te ontwikkelen. Aan de orde komen de diverse vormen van fondsenwerving zoals sponsoring, donateurswerving, giftencampagnes, evenementen als loterijen, benefietconcerten, collectes, sportwedstrijden, etc.

Als afsluiting vijftig tips die van pas kunnen komen bij je fondsenwervingsactiviteiten en in de praktijk van onschatbare waarde zijn gebleken.

Dit boek is een must als je serieus aan de slag wilt met fondsenwerving.

Geschreven door de Maerten C.G. Verstegen, nestor op het gebied van fondsenwerving

Het Handboek Fondsenwerving is geschreven door een pionier op het gebied van fondsenwerving. Drs. Maerten Verstegen was arts en oud-directeur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij ontdekte al heel vroeg de mogelijkheden van fondsenwerving.

Later heeft Maerten Verstegen het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving opgezet, de branchevereniging voor de lokaal wervende doelen. Zij jarenlange ervaring heeft hij neergelegd in dit boek.

Quotes van anderen

“…Dit boek is een must om dat het gaat over fondsenwerving door non-profits. Als geen ander weet de schrijver hoe het betrekken van particulieren, fondsen en bedrijven bij de instelling een andere manier van denken en werven veronderstelt. Hij heeft het allemaal zelf gedaan en ondervonden…” — Prof. Dr. Theo Schuyt.

Prijs
€ 29,95

ISBN
978-90-81755-84-9

Auteur
Drs. Maerten C.G. Verstegen

Aantal pagina's
168

Soort uitgave
Garenloos gebonden