Innovatie en technologie

Subsidie voor mens, dier, natuur en duurzame innovatie

Heb je een kleinschalig en kortlopend project op het gebied van de basisbehoefte van mensen, welzijn van dieren, ondersteuning van flora en fauna of projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld? Er is nu een interessante subsidiemogelijkheid voor je beschikbaar. Je kunt maximaal € 10.000 subsidie per project aanvragen.

Over het fonds

Het fonds richt zich op het eenmalig financieel ondersteunen van kleinschalige, kortlopende en goed controleerbare projecten.
Je project moet zich richten op het welzijn van mens, dier, natuur en duurzame innovatie. 

Welzijn van mensen
Financieren van kleinschalige en kortlopende projecten die ondersteunend zijn aan de basisbehoefte van de mens, in Nederland en daarbuiten.
Welzijn van dieren
Financieren van kleinschalige en kortlopende projecten die bijdragen aan het welzijn van gehouden dieren, bij voorkeur in Nederland.
Welzijn van natuur
Financieren van kleinschalige en kortlopende projecten ter bevordering en ondersteuning van flora en fauna, bij voorkeur in Nederland.
Welzijn van projecten
Financieren van kleinschalige en kortlopende projecten (of delen daarvan) die een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. 

Wie kan subsidie aanvragen

Of je subsidie kunt aanvragen hangt allereerst uiteraard af van je organisatie en/of project. Heeft je aanvraag betrekking op het welzijn van mensen, dieren, natuur of een duurzame wereld.

Opvallend is dat dit fonds aanvragen van groeperingen en individuen in behandeling neemt. Daarnaast kunnen uiteraard non-profit instellingen een aanvraag indienen.

Overheden of instellingen met een commerciële, politieke of religieuze doelstelling hebben minder geluk, zij kunnen geen aanvraag indienen.

Subsidie

De financiële ondersteuning bedraagt maximaal € 10.000 per project.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • De projecten moeten een duidelijke meerwaarde hebben
  • Je aanvraag moet gericht zijn op bevordering van het welzijn van mens en/of dier, natuur en innovatieve duurzame
  • De steun is vooral gericht op het mogelijk maken van concrete en benoembare projecten
  • Aanvragen dienen voor aanvang van de projecten ingediend te worden

Aanvragen

Je kunt je aanvraag online indienen, via de website van het fonds.

Ga naar het fonds.