Subsidies
Fondsen

Subsidie voor gezondere oceanen en schonere waterwegen

Internationaal fonds gericht op het financieel ondersteunen van lokale oplossingen voor mondiale problemen gericht op het herstellen van de gezondheid van de oceaan en schonere en gezondere waterwegen. Het fonds richt zich hierbij met name op het financieel ondersteunen van projecten die het begrip en de waardering voor gezonde oceanen en waterwegen bevorderen, burgerwetenschappen en storytelling. Daarnaast richt het fonds zich op het ondersteunen van activiteiten en technologieën in kustgemeenschappen en de maritieme industrie die afval verminderen, plastic vervuiling voorkomen, leiden tot verbetering van de waterkwaliteit , nieuwe circulaire oplossingen en het herstellen van het ecosysteem van de oceaan en waterwegen. De subsidies variëren doorgaans van $ 40.000 - $ 150.000 dollar, met een gemiddelde omvang van $ 75.000 dollar. De eerste subsidies aan nieuwe organisaties zijn doorgaans kleiner van omvang. Je kunt één keer per jaar online een aanvraag indienen.

Oceaan - Zee
Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
US$ 40.000 - US$ 150.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het financieel ondersteunen van organisaties en projecten die gericht zijn op systematisch veranderingen om de gezondheid van de oceaan en waterwegen te herstellen, o.a. door lokaal rentmeesterschap en collectieve acties over de hele wereld.

Het fonds richt zich hierbij o.a. op het financieel ondersteunen van lokale oplossingen voor mondiale problemen, geleid door maatschappelijke organisaties en marktleiders.

Aandachtsgebieden

  • Vergroten van kennis en waardering van het belang van gezonde oceanen en waterwegen, door ervaringsgericht leren, burgerwetenschap en storytelling
  • Bevorderen van activiteiten en technologieën in kustgemeenschappen en de maritieme industrie die afval verminderen, plastic vervuiling voorkomen, de waterkwaliteit verbeteren en leiden tot nieuwe circulaire oplossingen
  • Verbeteren van de waterkwaliteit, bevorderen van de veerkracht van de kust en het herstel van kusthabitats

Doelgroep

Het fonds kent beurzen toe in de VS en wereldwijd, daarom zijn internationale organisaties welkom om zich aan te melden.

Wanneer de aanvrager gevestigd is in de VS geeft het fonds de voorkeur aan projecten die worden geleid door 501 (c) (3) -organisaties, maar ook andere soorten non-profitorganisaties of liefdadigheidsinstellingen kunnen een aanvraag indienen, zolang het voorgestelde project zich richt op een of meer van de hierboven beschreven strategische doelen van het fonds.

Werkgebied

De Verenigde Staten en wereldwijd.

Het fonds geeft prioriteit aan financiering van projecten aan de oostkust van de Verenigde Staten, Puerto Rico, Hawaï en het Caribisch gebied.

Voorwaarden

Projectinzendingen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • Milieu-impact: de omvang van de milieuvoordelen van het project
  • Capaciteit en organisatorische expertise: organisatorische capaciteit en kwalificaties die nodig zijn om het voorgestelde project uit te voeren
  • Innovatie en creativiteit: hoe uniek het project is of de gebruikte methodologie
  • Haalbaarheid van implementatie: technologische, financiële en politieke factoren die het succes van het project kunnen beïnvloeden

Er zal veel aandacht worden besteed aan:

  • Projecten die samenwerking en betrokkenheid van belanghebbenden omvatten
  • Best practices modellen
  • Meetbare resultaten aantonen in een tijdsbestek van een jaar, en successen breed delen

Voor alle ondersteunde projecten, en met name voor demonstratieprojecten of plaatsgebonden projecten, geldt dat het fonds graag kansen ziet voor een bredere impact door replicatie of schaalvergroting.

Restricties

Projecten die financiering zoeken voor politieke belangenbehartiging, lobbyen, rechtszaken, fondsenwerving of wettelijk verplichte mitigatieprojecten, komen niet in aanmerking.

Subsidie

De subsidies variëren doorgaans van $ 40.000 - $ 150.000 dollar, met een gemiddelde omvang van $ 75.000 dollar.
De eerste subsidies aan nieuwe organisaties zijn doorgaans kleiner van omvang.

De subsidie moet worden gekoppeld aan een specifiek project, met meetbare resultaten.
Het fonds biedt momenteel geen algemene financiering, kapitaal- of infrastructuursubsidies of schenkingsfinanciering aan.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Natuur, milieu en energie
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden