Financiële ondersteuning van personen of groepen die in moeilijke omstandigheden verkeren en voor stichtingen die zich op deze doelgroep richten

Subsidies,
Fondsen
Financieel ondersteunen van personen of groepen binnen het werkgebied van het fonds die in moeilijke omstandigheden verkeren. Voorbeelden van hulp zijn: huishoudelijke noodzaken, vakanties, schuldhulpverlening, psychologische/medische hulp etc. Ook organisaties en instellingen die zich inzetten voor deze doelgroep, zoals zorg- en welzijnsinstellingen kunnen subsidie aanvragen bij het fonds. Daarnaast is er specifiek aandacht voor de situatie van ouderen. Per jaar is er ca. € 840.237 subsidie beschikbaar. Privé personen kunnen het hele jaar door direct online een aanvraag indienen. Organisaties en instellingen kunnen direct contact opnemen met het fonds. 

Toepassing

Particulieren binnen het werkgebied van het fonds die een te krap budget hebben en buiten hun schuld in deze positie verkeren kunnen bij het fonds subsidie aanvragen.

Daarnaast verstrekt het fonds subsidie aan diverse instellingen binnen het werkgebied van het fonds, waaronder zorg- en welzijnsorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen, zodat zijn net dat beetje meer kunnen doen voor bewoners,  cliënten of kinderen. 

Werkgebied

Alleen hulp voor personen of instanties in de gemeente Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en gemeente Huissen.

Doelgroep

Particulieren
Particulieren met een te krap budget, die buiten hun schuld in deze situatie verkeren, kunnen bij de stichting aankloppen.

Het fonds geeft in principe geen contant geld aan particulieren. De hulp bestaat uit die goederen of diensten waarvoor de mensen bij het fonds aankloppen, bijvoorbeeld:

 • Woninginrichting, zoals een speciaal matras, seniorenstoel of wasmachine.
 • Vervoer, denk aan een elektrische fiets of treinkosten voor dringend familiebezoek.
 • Schoenen of kleding, denk bijvoorbeeld aan babykleertjes.
 • Medische kosten, voor zover deze niet (geheel) vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar of bijzondere bijstand en medisch noodzakelijk zijn.
 • Overbruggingsfinanciering, bijvoorbeeld ter voorkoming van huisuitzetting of afsluiting van gas, water en licht.
 • Kosten voor een schoolkamp.

Instellingen
Ondersteuning aan diverse instellingen, waaronder zorg- en welzijnorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen. 
Met deze bijdragen kunnen zij net dat beetje meer doen voor bewoners,  cliënten of kinderen.

Ouderen
Eenmalige of periodieke bijdragen voor bijzondere uitgaven. In geval van een periodieke bijdrage, bekijkt men na enkele jaren de situatie opnieuw om een eventuele verlenging van deze bijdrage te beoordelen.

Voorwaarden

Voor een aanvraag gelden twee voorwaarden:

 • De aanvrager woont in het werkgebied van het fonds (gemeente Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en gemeente Huissen);
 • Financiële hulp aan de aanvrager, indien het gaat om een particulier, is door de volgende voorziening(en) schriftelijk afgewezen: Bijzondere Bijstand, afdeling schuldhulpverlening van de gemeente, Stadsbank, Wet maatschappelijke ondersteuning, ziektekostenverzekering. Let op: deze voorwaarde geldt niet voor ouderen boven de 65 jaar.

Subsidie

Per jaar is er ca. € 840.237 subsidie beschikbaar.

Aanvragen

Privé personen kunnen online een aanvraag indienen.
Instellingen in het werkgebied van het fonds kunnen direct contact opnemen met de verstrekker.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand