Financiering en kredieten
Financieringen en kredieten
Private equity en Venture Capital

Financiering van sociale ondernemingen die kansengelijkheid in de samenleving bevorderen

Het verstrekkende fonds streeft naar een inclusieve maatschappij waar iedereen naar eigen talent en vermogen mee kan doen ongeacht herkomst, beperking, gender, geaardheid, huidskleur, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond. De financiering bedraagt minimaal € 250.000. Het fonds is actief in West Europa, met focus op Benelux. Belangrijk is dat je product of dienst een rechtstreeks en structureel verschil maakt voor groepen die tegen de kansenkloof aanlopen, worden gediscrimineerd of dreigen uit te vallen. Denk maar aan mensen die zijn achtergesteld door migratie of armoede, door gender of een beperking, of omwille van kansenongelijkheid in het onderwijs. Je sociale missie moet centraal staan in je businessmodel en je business concept en maatschappelijke impact zijn schaalbaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het fonds.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 250.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Met kapitaal en management ondersteuning investeert het fonds in maatschappelijke ondernemingen die aantoonbaar, rechtstreeks en structureel bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid in de samenleving. 

Het verstrekkende fonds streeft naar een inclusieve maatschappij waar iedereen naar eigen talent en vermogen mee kan doen ongeacht herkomst, beperking, gender, geaardheid, huidskleur, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond.

Het fonds focust niet op een specifieke sector, wel op de maatschappelijke kracht van je oplossing.

Doelgroep

Maatschappelijke bedrijven.

Werkgebied

West Europa, met focus op Benelux

Voorwaarden

Het fonds investeert in sociale ondernemingen die voldoen aan de volgende criteria:

  • Je bedrijf heeft als hoofddoel om kansenongelijkheid tegen te gaan
  • Je maakt een rechtstreeks en structureel verschil voor groepen die tegen de kansenkloof aanlopen, worden gediscrimineerd of dreigen uit te vallen. Denk maar aan mensen die zijn achtergesteld door migratie of armoede, door gender of een beperking, of omwille van kansenongelijkheid in het onderwijs
  • Je sociale missie staat centraal in je businessmodel. Dat betekent ook dat de groei van je impact en de groei van je bedrijf steeds hand in hand gaan. Je businessmodel laat toe om als bedrijf rendabel te zijn en zo langdurig impact te maken
  • Je business concept en maatschappelijke impact zijn schaalbaar, bij voorkeur ook internationaal. Daarnaast is ook innovatie een belangrijk criterium: je introduceert een nieuwe aanpak of manier van denken, en hebt zo ook het potentieel om echte, systemische verandering teweeg te brengen.
  • Je onderneming zit in een vroege groeifase en je hebt al een duidelijke Proof Of Concept en Proof Of Market. Je bent actief in de Benelux of omstreken
  • Je team is ondernemend, impact-gedreven, open-minded, divers en complementair

Financiering

De financiering bedraagt minimaal € 250.000.

Aanvragen

Zie contactgegevens.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Maatschappij en samenleving
Ondernemen en investeren
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Europa Internationaal
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden