Financiering van veelbelovende technologieën op het gebied van oncologie

Financieringen en kredieten, Private equity en Venture Capital
Financiering van veelbelovende technologieën op het gebied van oncologie om deze naar de volgende fase van technische en commerciële ontwikkeling te brengen. Het kan hierbij gaan om onderzoekscentra maar ook om spinouts van bedrijven.

Toepassing

Financieren  van veelbelovende technologieën op het gebied van oncologie.
Het fonds identificeert hiervoor baanbrekende kansen in kankeronderzoek en brengt deze naar de volgende fase van technische en commerciële ontwikkeling.

Doelstelling is deze veelbelovende technologieën tot een niveau te brengen waarop de technologie aantrekkelijk wordt voor licentieverlening of acquisitie door een farmaceutisch biotechbedrijf.

Het fonds levert niet alleen de financiële middelen, maar neemt ook een actieve rol in op het gebied van de strategische en operationele processen.

Doelgroep

Biomedische bedrijven en onderzoekers op het gebied van oncologie. 

Voorwaarden

Technologieën die aan de volgende criteria voldoen, komen in aanmerking voor verdere evaluatie:

  • Focus op oncologie
  • Duurzaam technologisch voordeel
  • Bovengemiddeld zakelijk potentieel
  • Goede intellectuele eigendomsbescherming of potentieel voor octrooiering
  • Duidelijk definieerbare mijlpalen voor ontwikkeling
  • Toewijding van de wetenschappers
  • Te verwachten exitpotentieel

Het fonds vraagt de wetenschappers en ondernemers niet om al deze onderwerpen in detail te behandelen. Ze proberen alleen om deze criteria te bespreken en samen te werken bij het definiëren van een gezond bedrijfsscenario.

Financieringsfase

Early stage.
Het fonds is doorgaand de eerste kapitaalverstrekker voor startende en beginnende bedrijven op bovengenoemde gebied, en de drijvende kracht achter productontwikkeling.

Investeringen in nieuwe hulpmiddelen en technologieën, evenals componenten van de hedendaagse ontwikkeling van geneesmiddelen.

Aanvragen

Zie contactgegevens.