Subsidies
Fondsen

Subsidie voor kinderen en jongeren die om financiële reden geen sport- of cultuurlessen kunnen volgen.

Financiële ondersteuning waardoor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen meedoen. De bijdrage per kind verschilt per gemeente, in de regel tot max. € 450 euro per jaar. Aanvragen kunnen online ingediend worden door een intermediair, bijv. een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker.

Jaarbudget:
€ 23.000.000
Per uitgifte
€ 405
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen meedoen.

Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Doelgroep

Kinderen en jongeren tot 18 jaar, die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld is om sportieve en culturele activiteiten te kunnen betalen.

Werkgebied 

Nederland. 

Voorwaarden

  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit één gezin gedaan worden
  • Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair
  • De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of instelling waar het kind les heeft
  • Spelregels over de hoogte van de bijdrage of leeftijd van het kind kunnen per fonds of gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de website van het fonds bij jou in de buurt (zie links)
  • De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden

Subsidie

De subsidie kan per fonds of gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de website van het fonds bij jou in de buurt (zie links).

Het jaarlijkse budget van het Jeugdfonds Sport & Cultuur bedraagt ca. € 23 miljoen euro.

Om een kind een jaar lang te laten sporten is de richtlijn € 255 per jaar, voor cultuur is de richtlijn € 405 per jaar. Dit is
inclusief administratiekosten.

Procedure aanvragen

Aanvragen kunnen alleen gedaan worden door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind.

Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Deze professionals kunnen online een aanvraag voor een kind indienen.

Voor ouders: neem een ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair (zie bijlagen). Zo kan de aanvraag snel gedaan worden.

Aanvragen subsidie

Online, via het aanvraagportaal van het fonds (zie links).

Binnen 3 weken ontvang je per e-mail bericht of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Sport recreatie en evenementen
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden