Subsidies
Fondsen

Subsidie voor o.a. het algemeen belang, acute zorg, medicijnen, bescherming van natuur en milieu en wetenschappelijk onderzoek

Subsidies voor organisaties en projecten die bijdragen aan het algemene belang van de samenleving, zoals cultuur, levensbeschouwing, wetenschap, gezondheidszorg, milieu, en andere doelen van algemeen nut. Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor projecten gericht op de gezondheidszorg: met name subsidies voor het ontwikkelen van essentiële medicijnen, vooral voor ziekten waarvoor beperkte medicatie beschikbaar is. Ook is er subsidie beschikbaar voor activiteiten in gebieden waar directe aandacht en zorg nodig is, voor activiteiten gericht op de bescherming van de natuur en het milieu en voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek gericht op het ontwikkelen van een schoner milieu en schone energie. Er is ongeveer € 225.000 subsidie beschikbaar per jaar. Aanvragen kunnen per e-mail of per post worden ingediend.

Jaarbudget:
€ 225.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het fonds verstrekt subsidie voor organisaties en projecten gericht op het algemeen belang, de gezondheidszorg, hulp in gebieden met acute zorgnood en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

 

Algemeen Belang
Het fonds verstrekt subsidies aan activiteiten die in het algemeen belang van de maatschappij dienen. Dit kan betrekking hebben op gebieden zoals cultuur, levensbeschouwing, wetenschap, gezondheidszorg, milieu en andere algemeen nut beogende doelen.

Gezondheidszorg
In het bijzonder wordt het fonds gebruikt om het algemeen belang te bevorderen door de ontwikkeling van essentiële medicijnen te waarborgen. Dit geldt vooral voor de behandeling van ziekten waarvoor medicatie beperkt beschikbaar is, zoals oncologie en auto-immuunziektes.

Hulp in Gebieden met Acute Zorgnood
Subsidies worden ook verstrekt voor activiteiten die hulp bieden in gebieden waar een acute noodzaak is in de zorg. Dit omvat situaties en omstandigheden die directe aandacht en zorg vereisen.

Bescherming van Natuur en Milieu
Het fonds subsidieert activiteiten die gericht zijn op de bescherming van natuur en milieu ter bevordering van een gezond leefmilieu voor huidige en toekomstige generaties. In het bijzonder stimuleert en faciliteert het de aanplanting van bomen om de CO2-uitstoot te neutraliseren.

Ondersteuning van Wetenschappelijk Onderzoek
Tot slot verstrekt het fonds subsidies aan wetenschappelijk onderzoek gericht op het ontwikkelen van een schoner milieu en schone energie.

Doelgroep

Niet commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen en verenigingen.

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

De aanvraag moet betrekking hebben op bovenstaande activiteiten.

Subsidie

Per jaar is er ca. € 225.000 subsidie beschikbaar.

Aanvragen

Per e-mail of per post,

Meesturen
Over het algemeen moet je de onderstaande stukken meesturen met je aanvraag.

  • Begroting en dekkingsplan
  • Projectplan
  • Uittreksel Kamper van Koophandel
  • Statuten (indien de aanvrager een rechtspersoon is)
  • Recente jaarrekening (indien de aanvrager een rechtspersoon is, en de aanvragende rechtspersoon langer dan een jaar bestaat)

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Algemeen
Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden