Subsidies
Fondsen

Subsidie voor ondernemers bij creëren werkgelegenheid

Subsidie voor werkgevers in Midden-Brabant met innovatieve ideeën om extra werkgelegenheid te creëren voor mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt, zoals jongeren zonder opleiding, vijftigplussers of mensen met een beperking. De subsidie bedraagt maximaal 100.000 euro (incl. niet verrekenbare BTW). Je kunt de subsidie online aanvragen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 100.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financiële ondersteuning om jongeren zonder opleiding, 50-plussers en mensen met een beperking weer aan de slag te krijgen. Iedere werkgever (of werkgevers samen) kan een aanvraag indienen voor ondersteuning.

Met het fonds worden bedrijven in de regio Midden-Brabant gestimuleerd om werkgelegenheid te creëren voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt.

Doelgroep

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of werkenden die bij ontslag een zeer kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben.

Nader gespecificeerd gaat het om: uitkeringsgerechtigd en werkzoekenden uit een minder kansrijke doelgroep, zoals jongeren zonder opleiding, vijftigplussers of mensen met een beperking.

Werkgebied

Midden-Brabant.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je creëert langdurig werkgelegenheid voor werkzoekenden met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt
  • Je doet dat via een innovatief idee, waarmee nieuwe banen voor deze doelgroep gecreëerd worden of waarmee bestaande functies worden aangepast zodat werkgelegenheid voor deze doelgroep blijft bestaan
  • Je zorgt voor een betaalde baan waardoor je werknemer minimaal één jaar geen uitkering nodig heeft
  • Je bent zelf (eind)verantwoordelijk voor het traject. Je kunt wel ondersteuning krijgen bij het indienen van de aanvraag

Restricties

  • Het Stimuleringsfonds financiert geen traditionele re-integratievormen

Subsidie

Wordt de aanvraag gehonoreerd, dan krijgt je een eenmalige ondersteuning van maximaal € 100.000 euro (inclusief niet-verrekenbare BTW).

Aanvragen

Via een online aanvraagformulier (zie links).

Voor subsidieaanvragen vanaf € 40.000 geldt een extra procedure: een 'quick scan light'. De aanvrager ontvangt hiervoor een uitnodiging na het volledig invullen van het aanvraagformulier. De 'quick scan light' bestaat uit twee onderdelen:

  • Een pitch
  • Opleveren van extra financiële data.

De aanvrager geeft een pitch maximaal 15 minuten met daarin een motivatie voor financiering uit het Stimuleringsfonds en hoe deze ingezet gaat worden (ook wel: liquiditeitsbehoefte). De pitch wordt beoordeeld door een jury (de Innovatiegroep).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Arbeid en werkgelegenheid
Wij zijn werkzaam in
Provincie Noord-Brabant
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden