Kunst, cultuur en media

Hoe Fondswervingonline het Participatiekoor hielp om € 60.000 aan subsidies te werven

Participatiekoor

Het Participatiekoor is een prachtig voorbeeld van hoe muziek en zorg hand in hand kunnen gaan. Met een missie om mensen met dementie cultureel te laten participeren, heeft het koor een bijzondere plek in de samenleving. Dankzij Fondswervingonline heeft het Participatiekoor maar liefst € 60.000 aan subsidies kunnen werven. Dit is hun inspirerende verhaal.

De missie: meer dan alleen zingen

Het Participatiekoor is niet zomaar een koor. Het is een inclusief koor waar mensen met en zonder dementie samen klassieke meesterwerken zingen. De missie is simpel maar krachtig: mensen met dementie langer gezond en cultureel actief houden.

De drijfveer: aansluiting en welzijn

Mensen met dementie willen graag actief blijven, maar vinden vaak geen aansluiting meer bij hun oude vereniging. Het Participatiekoor biedt hen die aansluiting door de juiste ondersteuning en begeleiding te bieden. Dit leidt tot meer welzijn en een positievere gezondheid.

Uitdagingen en overwinningen

Toen het Participatiekoor vijf jaar geleden begon, waren er veel sceptici. Maar het koor bewees het tegendeel. Nu zijn er vijf Participatiekoren in Nederland en er zijn plannen om uit te breiden naar 12 koren. Dit vereist een intensieve organisatie en samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties, iets waar het koor met succes in is geslaagd.

De rol van vrijwilligers

De mantelzangers zijn de ruggengraat van het Participatiekoor. Deze ervaren amateurzangers krijgen een speciale training om mensen met dementie optimaal te kunnen ondersteunen. Zij zijn het levende bewijs dat iedereen een steentje kan bijdragen aan het welzijn van anderen.

Successen en trots

In de afgelopen vijf jaar hebben meer dan 350 mensen met dementie samen met 500 mantelzangers gezongen. Dit is een prestatie waar het Participatiekoor enorm trots op is.

Fondswervingonline: een cruciale partner

Het Participatiekoor heeft via Fondswervingonline meerdere fondsen gevonden en aangeschreven voor projectbijdragen. Dit heeft geresulteerd in een totaalbedrag van € 60. 000 aan toegezegde subsidies, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan de missie van het koor.

Meer Informatie

Voor meer informatie over het Participatiekoor en hoe je kunt bijdragen, bezoek hun website.