Arbeid en werkgelegenheid

Nog tot 31 december a.s. loonkostensubsidie LKS aanvragen

Op 1 januari 2012 stopt de regeling loonkostensubsidie (LKS). Wanneer u nog gebruik wilt maken van de loonkostensubsidie is het handig om voor 31 december a.s. hiervoor een subsidieaanvraag in te dienen. De loonkostensubsidie (LKS) voor werkgevers is bedoeld om zeer moeilijk plaatsbare werkzoekenden toch aan een baan te kunnen helpen. Loonkostensubsidie geldt voor zowel werkgevers als uitzendbureaus.

Een werkgever kan alleen nog LKS aanvragen voor mensen die uiterlijk 31 december 2011 bij hem in dienst treden. Een van de voorwaarden is dat zij een WW-, WIA- of Wajong-uitkering krijgen. Alle andere voorwaarden om loonkostensubsidie aan te vragen, vindt u op uwv.nl. De subsidie duurt een jaar en is 50% van het minimumloon.

Over de loonkostensubsidie

De loonkostensubsidie (LKS) voor werkgevers is bedoeld om zeer moeilijk plaatsbare werkzoekenden toch aan een baan te kunnen helpen. Loonkostensubsidie geldt voor zowel werkgevers als uitzendbureaus.

Voorwaarden voor de werknemer

  • Voor alle uitkeringsgerechtigden geldt als voorwaarde dat ze erg moeilijk aan een baan kunnen komen/zeer moeilijk plaatsbaar zijn.
  • Recht hebben op een WGA, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering, of
  • Al ten minste één jaar recht hebben op een WW-uitkering.
  • De regeling geldt voor werknemers jonger dan 50 jaar. (Voor werknemers ouder dan 50 jaar komt de werkgever in aanmerking voor premiekorting.)
  • De werknemer moet vóór 1 januari 2009 in dienst zijn getreden bij de werkgever.
  • De werknemer moet in het bezit zijn van een indicatiestelling LKS.
  • De werkgever kan de aanvraag indienen tot 3 maanden nadat de werknemer in dienst is getreden. Vanaf 1 april 2012 is het niet meer mogelijk om LKS aan te vragen. 

Meer informatie

Loonkostensubsidie