Innovatie en technologie

Wijziging Subsidieprogramma milieu & technologie 2010

Door een wijziging van de Subsidieregeling milieugerichte technologie zijn enkele wijzigingen in het Subsidieprogramma milieu & technologie aangebracht en is tevens een subsidiebudget van € 5.000.000,– voor het jaar 2010 vastgesteld.

Programma Milieu & Technologie

Het programma Milieu & Technologie stimuleert de ontwikkeling en toepassing van innovatieve processen, producten en diensten die beter zijn voor het milieu dan gangbare alternatieven. Dit levert een bedrijf vaak niet alleen milieuwinst op maar ook een voorsprong en economisch voordeel.

Het programma geeft invulling aan het milieubeleid van de overheid door subsidie te verlenen, maar ook door kennis uit te wisselen tussen bedrijven en hen te ondersteunen door het opzetten van kennisnetwerken en doelgroeptrajecten.

Wijzigingen

De overige wijzigingen van M&T hebben betrekking op:

  • In artikel 2.2.5 is bepaald dat voor aanvragen tot subsidie een uurtarief van ten hoogste € 50,– voor directe loonkosten wordt gehanteerd. Dat tarief geldt ook voor arbeidskosten die geen directe loonkosten zijn. Dit zijn bijvoorbeeld honoraria voor (interim-)managers.
  • Aan artikel 2.2.7 is een onderdeel toegevoegd waarin de kosten voor het verkrijgen van een octrooi als niet subsidiabele kosten worden aangemerkt.
  • In artikel 2.2.10, onderdeel b, is aangesloten bij het systeem ter aanduiding van bedrijfscategorieën dat Kamers van Koophandel tegenwoordig hanteren, de SBI 2008-indeling. Deze wijziging heeft geen invloed op de eigenlijke samenstelling van de doelgroep waarop M&T zich richt.
  • Met de wijziging van artikel 2.2.11 is de uiterste indieningtermijn voor aanvragen vastgesteld op 8 september 2010.