Kunst, cultuur en media

Een financiële steun in de rug voor ervaren beeldend kunstenaars in nood

Oude kunstenaar

Kunst is een prachtige maar vaak ook een uitdagende roeping, vooral voor degenen die hun leven eraan hebben gewijd. Als je een beeldend kunstenaar bent met jarenlange ervaring, maar je bevindt je in een financieel lastige situatie, dan is er goed nieuws voor je. Er is een speciale subsidie beschikbaar die precies op jouw behoeften is afgestemd. De aanvraagprocedure is volledig online en de deadline voor de volgende ronde is 18 januari 2024.

Wie komt in aanmerking?

Deze subsidie is speciaal ontworpen voor beeldend kunstenaars die al minstens 20 jaar actief zijn in hun vakgebied. Het maakt niet uit of je een schilder, beeldhouwer of grafisch kunstenaar bent; als je je in een 'volwassen fase' van je kunst bevindt, kom je in aanmerking.

Wat houdt de "volwassen fase" in?

De term "volwassen fase" kan wat vaag klinken, maar het betekent simpelweg dat je een hoge mate van intellectuele, technische en creatieve vaardigheid hebt die je over een langere periode hebt onderhouden.

Het gaat dus niet om je leeftijd, maar om de kwaliteit en consistentie van je werk.

Hoe kan de subsidie worden gebruikt?

Het mooie van deze subsidie is dat er geen beperkingen zijn aan hoe je het geld kunt gebruiken. Of je nu materialen wilt kopen, een nieuwe studio wilt inrichten of simpelweg je rekeningen wilt betalen, de keuze is aan jou.

Hoe aan te vragen?

De aanvraagprocedure is volledig online en de deadline voor de volgende ronde is 18 januari 2024.

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure en de voorwaarden kun je hier terecht.

Gerelateerde fondsen en subsidies