Kunst, cultuur en media

Financiering van creatieve en culturele activiteiten

Veel overheden willen dat culturele en creatieve activiteiten minder afhankelijk worden van subsidies. Inmiddels zijn er grote stappen gezet op het gebied van cultureel ondernemen. Interessant is dat veel partijen dit stimuleren door geld beschikbaar te stellen voor een veranderende financieringsmix in de culturele sector en overgaan tot de inzet van revolverende middelen. Ook dit fonds heeft interessante financieringsmogelijkheden voor culturele en creatieve activiteiten voor bijvoorbeeld aanschaf van apparatuur, voorfinanciering van projecten en producties en financiering van een omslag van een financieringsmodel.

Fonds Gelderse Cultuurleningen

De provincie Gelderland stimuleert innovatie, talentontwikkeling en kwaliteitsverbetering in de culturele sector en heeft daarvoor € 4 miljoen beschikbaar gesteld via het Fonds Gelderse Cultuurleningen.

Met het fonds wil de provincie een veranderende financieringsmix voor culturele ondernemingen stimuleren. De verwachting is dat door de inzet van revolverende middelen, instellingen in de culturele sector steeds meer op een bedrijfsmatige wijze naar hun financieringsbehoefte gaan kijken.

De financieringen hebben tot doel werkgelegenheid op te leveren in de creatieve economie en de afhankelijkheid van subsidie te verminderen.

Voor welke investeringen zijn de Gelderse Cultuurleningen bestemd?

  • Financieringen voor duurzame, roerende goederen (bijvoorbeeld instrumenten, apparatuur, (presentatie)materiaal, computers of software);
  • Voorfinancieringen van projecten (bijvoorbeeld theaterproducties of tentoonstellingen);
  • Financiering van een omslag van het financieringsmodel (investeringen om de exploitatiekosten te verlagen en/of de inkomsten te verhogen).

Meer informatie

Fonds Gelderse Cultuurleningen

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden