Fondsen
Financieringen en kredieten

Financiering culturele en creatieve sector

Financiering heeft tot doel werkgelegenheid op te leveren in de creatieve economie en de afhankelijkheid van subsidie te verminderen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om financiering van instrumenten, apparatuur, (presentatie)materiaal, computers of software. Maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om voorfinanciering van projecten (bijvoorbeeld theaterproducties of tentoonstellingen) of financiering van een omslag van het financieringsmodel.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Met het fonds wil de provincie Gelderland een veranderende financieringsmix voor culturele ondernemingen stimuleren. De verwachting is dat door de inzet van revolverende middelen, instellingen in de culturele sector steeds meer op een bedrijfsmatige wijze naar hun financieringsbehoefte gaan kijken.

De financieringen hebben tot doel werkgelegenheid op te leveren in de creatieve economie en de afhankelijkheid van subsidie te verminderen.

  • Financieringen voor duurzame, roerende goederen (bijvoorbeeld instrumenten, apparatuur, (presentatie)materiaal, computers of software);
  • Voorfinancieringen van projecten (bijvoorbeeld theaterproducties of tentoonstellingen);
  • Financiering van een omslag van het financieringsmodel (investeringen om de exploitatiekosten te verlagen en/of de inkomsten te verhogen).

Doelgroep

  • Gelderse ondernemingen in de culturele en creatieve sector waaronder de audiovisuele sector (foto en film), beeldende kunsten, design, gaming, gedrukte media, mode, muziek, nieuwe media, podiumkunsten, architectuur en alle mengvormen hiervan.
    • Met ‘Gelderse’ wordt specifiek bedoeld: ondernemingen gevestigd in de provincie Gelderland of die zich feitelijk en/of statutair in de provincie Gelderland gaan vestigen en die substantiële economische activiteiten in de provincie Gelderland verrichten of gaan verrichten.
    • Met ‘ondernemingen’ wordt bijvoorbeeld bedoeld: een B.V., eenmanszaak, v.o.f. of stichting. De volledige informatie over de criteria voor een onderneming vindt u in Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische zaken van 23 juni 2008, nr. WJZ 8074645, inzake het ondernemingsbegrip in het handelsregister.
  • De onderneming dient beroepsmatig/professioneel werkzaam te zijn in de Gelderse culturele of creatieve sector.

Voorwaarden

Bekijk de volledige voorwaarden van het Fonds Gelderse Cultuurleningen.

Financieringsbedragen

€ 25.000 tot € 500.000,-.

Aanvragen

Via online aanvraagformulier op website van PPM Oost (zie links).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Gelderland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden