Internationale subsidie voor spannende initiatieven gericht op rasgelijkheid en uitbannen racisme

Als je geworteld bent in de gemeenschap en een toekomst wilt creëren waarin rassengelijkheid wordt gerealiseerd wil dit unieke internationale fonds graag van je horen. De rassenrellen in de Verenigde Staten en de wereldwijde verontwaardiging hierover schept wereldwijd een momentum om eindelijk eens daadwerkelijk werk te maken van rasgelijkheid, rechtsvaardigheid en het uitbannen van racisme. Een van de grootste internationale particuliere fondsen stelt daarom maar liefst € 90 miljoen beschikbaar voor vernieuwende en spannende initiatieven die zorgen voor meer rasgelijkheid en rechtvaardigheid. De subsidie staat open voor organisaties van alle soorten en maten, van overal ter wereld die midden in de samenleving staan en zich richten op raciale gelijkheid en het uitbannen van racisme. Het verstrekkende fonds geeft je de kans om risico's te nemen, te bouwen, te innoveren en mogelijkheden te verkennen in het komende decennium. Vroegtijdige ideeën zijn welkom.

Subsidieoproep om opnieuw te denken en te bouwen aan een toekomst waarin rechtvaardigheid wordt gerealiseerd

De COVID-19 pandemie heeft ongelijkheden in gezondheid, rijkdom en kansen blootgelegd en de opstand voor rassenrechtvaardigheid in de Verenigde Staten heeft geleid tot een wereldwijde verontwaardiging. Maar de systemen die zorgen voor deze ongelijkheid en onrechtvaardigheid zijn al generaties lang actief, ook in dit land.

Ter ere van de 90ste verjaardag van het verstrekkende fonds is maar liefst $90 miljoen beschikbaar voor vernieuwende ideeën die gericht zijn op meer rasgelijkheid en rechtvaardigheid.

Deze subsidieoproep is dan ook vooral een oproep om opnieuw te denken en te bouwen aan een toekomst waarin rechtvaardigheid wordt gerealiseerd.

De subsidie staat open voor organisaties van alle soorten, van overal ter wereld, gedreven door gemeenschappen die het dichtst bij de kwestie staan. Hoewel de term "raciale gelijkheid" specifieke connotaties heeft binnen de Verenigde Staten, probeert het fonds in een wereldwijde context de gelijkheid te bevorderen.

Vernieuwende projecten en ideeën die o.a. de oorzaken van racistische resultaten en onrechtvaardige systemen aanpakken

Het fonds is op zoek naar vernieuwende projecten en ideeën die:

  • Zorgen voor veranderingen in beleid, processen, instellingen en machtsstructuur
  • De oorzaken van racistische resultaten en onrechtvaardige systemen aanpakken
  • Gericht zijn op organisaties en gebieden die het meest door de kwestie worden beïnvloed en die een gelijkwaardige samenwerking bevorderen
  • De potentie hebben om duurzame omstandigheden te creëren waarin kinderen, gezinnen en gemeenschappen kunnen gedijen
  • Worden geleid door teams met de ervaring, het mededogen, de capaciteit, de creativiteit en de relaties met de lokale gemeenschap die nodig zijn om hun doelen te bereiken

Het verstrekkende fonds geeft je de kans om risico's te nemen, te bouwen, te innoveren en mogelijkheden te verkennen in het komende decennium. Vroegtijdige ideeën zijn welkom.

Als je geworteld bent in de gemeenschap en een toekomst wilt creëren waarin rassengelijkheid wordt gerealiseerd wil het verstrekkende fonds graag van je horen.

Subsidieoproep internationaal georiënteerd

Hoewel het verstrekkend fonds met name in de Verenigde Staten actief is, is deze subsidieoproep internationaal georiënteerd.
Je kunt dus vanuit de hele wereld een aanvraag indienen.

Subsidie

In totaal is er $90 miljoen beschikbaar.

Aanvragen

Meer informatie of direct een subsidieaanvraag aanmaken.