Subsidies
Fondsen

Subsidie voor projecten gericht op meer gelijkheid en rechtvaardigheid

Internationale subsidie voor creatieve en bruikbare oplossingen die bijdragen aan het bereiken van rassengelijkheid in het komende decennium. Hierbij is het fonds internationaal op zoek naar organisaties en projecten met gedurfde ideeën die o.a. ongelijkheid en onrechtvaardigheid op basis van ras tegen gaan. De subsidieoproep is dan ook vooral een oproep om opnieuw te denken en te bouwen aan een toekomst waarin rechtvaardigheid wordt gerealiseerd. In totaal is er $90 miljoen beschikbaar voor deze call. Je kunt de aanvraag online indienen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De COVID-19 pandemie heeft ongelijkheden in gezondheid, rijkdom en kansen blootgelegd en de opstand voor rassenrechtvaardigheid in de Verenigde Staten heeft geleid tot een wereldwijde verontwaardiging. Maar de systemen die de ongelijkheid en onrechtvaardigheid bestendigen, zijn al generaties lang actief. Deze subsidieoproep is dan ook vooral een oproep om opnieuw te denken en te bouwen aan een toekomst waarin rechtvaardigheid wordt gerealiseerd.

Ter ere van de 90ste verjaardag van het verstrekkende fonds is maar liefst $90 miljoen beschikbaar voor transformerende ideeën gericht op meer rasgelijkheid en rechtvaardigheid.

De subsidie staat open voor organisaties van alle soorten, van overal ter wereld, geleid door teams die zich richten op doorleefde ervaring en gedreven door gemeenschappen die het dichtst bij de kwestie staan als onderdeel van het leiderschap in het project. Hoewel de term "raciale gelijkheid" specifieke connotaties heeft binnen de Verenigde Staten, probeert deze uitdaging in een wereldwijde context de gelijkheid te bevorderen.

Het verstrekkende fonds is op zoek naar vernieuwende projecten en ideeën die:

  • Veranderingen in beleid, processen, instellingen of machtsstructuren teweegbrengen
  • De grondoorzaken van racistische resultaten en onrechtvaardige systemen aanpakken met een asset-based benadering
  • Gericht zijn op organisaties en gebieden die het meest door de kwestie worden beïnvloed en die een gelijkwaardige samenwerking bevorderen
  • De potentie hebben om duurzame omstandigheden te creëren waarin kinderen, gezinnen en gemeenschappen kunnen gedijen
  • Worden geleid door teams die het leiderschap, de doorleefde ervaring, het mededogen, de capaciteit, de creativiteit en de relaties met de lokale gemeenschap hebben om hun doelen te bereiken

Het verstrekkende fonds geeft je de kans om risico's te nemen, te bouwen, te innoveren en mogelijkheden te verkennen in het komende decennium. Vroegtijdige ideeën zijn welkom.

Als je geworteld bent in de gemeenschap en een toekomst wilt creëren waarin rassengelijkheid wordt gerealiseerd wil het verstrekkende fonds graag van je horen.

Werkgebied

Hoewel het verstrekkend fonds met name in de Verenigde Staten actief is, is deze subsidieoproep internationaal georiënteerd. Je kunt dus vanuit de hele wereld een aanvraag indienen.

Subsidie

In totaal is er $90 miljoen beschikbaar.

Aanvragen

Je kunt je online aanmelden, gedurende de aanvraagperiode.

Taal aanvraag
De aanvraag moet in het Engels aangeleverd worden.

Mee te sturen informatie
Onderstaand een overzicht van de informatie die je moet aanleveren.

  • Korte pitch
  • Video presentatie
  • Overzicht samenstelling team aanvrager
  • Wat is het probleem dat je probeert aan te pakken? Wie wordt er beïnvloed en waarom bestaat het probleem in de huidige omgeving?
  • Je oplossing
  • Plaats van het project (werkgebied)
  • Impact van het project
  • Benodigde financiële middelen
  • Huidige en voorgaande financiers/subsidieverstrekkers en eventuele lobby activiteiten
  • Administratieve informatie
  • Eventueel aanvullende informatie

 

 

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Maatschappij en samenleving
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden