Kunst, cultuur en media

Laatste kans om Subsidie Impulsgelden aan te vragen: pak deze kans voor culturele ontwikkeling in Noord-Brabant

Subsidie impuls laatste kans nieuws fondsenwerving

De Provincie Noord-Brabant heeft aangekondigd na 2023 te stoppen met het impulsgeldenprogramma. Van 11 tot en met 17 september 2023 is de laatste mogelijkheid om Subsidie Impulsgelden aan te vragen. Dit is een unieke kans voor makers en culturele organisaties in Noord-Brabant om een impuls te geven aan hun eigen praktijk en de Brabantse culturele sector. Aanvragers kunnen tot maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen, met een maximum van 50.000 euro.

Bedoeld voor makers en culturele organisaties met een ontwikkelambitie

De subsidie is bedoeld voor makers en culturele organisaties met een ontwikkelambitie die hun zakelijk en artistiek succes op de (middel)lange termijn willen vergroten. Ook opdrachtgevers die kunst en cultuur inzetten bij maatschappelijke vraagstukken kunnen in aanmerking komen. Het plan moet een bijdrage leveren aan het versterken van de Brabantse cultuursector of het duurzaam verbinden van de cultuursector met andere domeinen. Aanvragers kunnen tot maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen, met een maximum van 50.000 euro.

Deze subsidie is van toepassing op activiteiten die plaatsvinden in de provincie Noord-Brabant.

Werk aan een goed projectplan voor je aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is het belangrijk om te werken aan een goed projectplan. Enkele tips voor een sterke aanvraag zijn:

  1. Zorg voor een heldere omschrijving van je doelen en ambities.
  2. Beschrijf hoe je plan bijdraagt aan de ontwikkeling van de Brabantse culturele sector.
  3. Geef aan hoe je samenwerkt met andere relevante partijen in de provincie.
  4. Maak een realistische begroting met een duidelijk overzicht van kosten en opbrengsten.

Laatste kans

Grijp deze laatste kans om Subsidie Impulsgelden aan te vragen en geef een nieuwe impuls aan jouw culturele ontwikkeling in Noord-Brabant.

Vergeet niet tijdig je aanvraag in te dienen voor de deadline op 17 september 2023.

Andere subsidies en fondsen voor kunstenaars en culturele instellingen in de provincie Noord-Brabant

Naast de Subsidie Impulsgelden zijn er ook andere subsidies en fondsen beschikbaar voor kunstenaars en culturele instellingen in de provincie Noord-Brabant. Het is raadzaam om je te verdiepen in het aanbod van lokale en regionale fondsen om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor jouw project of organisatie. Onderaan dit artikel geven we je alvast een overzicht van subsidies en fondsen die beschikbaar zijn voor kunstenaars en culturele instellingen in de provincie Noord-Brabant.

Gerelateerde fondsen en subsidies