Kunst, cultuur en media

Nieuwe financiële ondersteuning voor muziekscholen beschikbaar

Muziekscholen fondsenwerving nieuws

Goed nieuws voor alle muziekscholen in Nederland! Een relatief nieuw fonds, gericht op het ondersteunen van opkomend muzikaal talent, heeft ook subsidies beschikbaar voor muziekscholen met als doel jong talent zich beter te laten ontwikkelen. Per jaar is er ca. € 30.000 beschikbaar.

Broedplaats zijn voor jong muzikaal talent en de kraamkamer voor conservatoria

Het is algemeen bekend dat muziekscholen vaak de broedplaats zijn voor jong muzikaal talent en de kraamkamer voor conservatoria. Echter, ze werken vaak noodgedwongen met een beperkt budget. Hierdoor is het soms onmogelijk om een breed assortiment lesmateriaal en instrumenten aan te bieden. Er is nu een fonds dat hierin verandering wil brengen.

Als onderdeel van haar missie om muziektalent te stimuleren, heeft het fonds subsidie beschikbaar voor muziekscholen. Deze subsidie kan ingezet worden voor de aanschaf van muziekinstrumenten, het organiseren van lokale concerten en het verbeteren van lesmaterialen. Dit stelt muziekscholen in staat om meer jongeren met muziek in aanraking te laten komen en om jong talent beter te kunnen ontwikkelen.

Niet alledaagse muziek en muziekinstrumenten

Het fonds heeft hierbij bijzondere aandacht voor de niet alledaagse muziek en muziekinstrumenten. Dus als je muziekschool zich daarin onderscheidt, is de kans nog groter dat je in aanmerking komt voor deze subsidie.

Subsidie en voorwaarden

Het is goed om te weten dat er per jaar ongeveer €30.000 subsidie beschikbaar is.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de muziekschool als ANBI erkend zijn. Verder is het belangrijk dat de muziekschool aantoont dat het niet over voldoende middelen beschikt om zelf de kosten te dragen.

Meer informatie 

Dit is een kans voor muziekscholen om hun studenten de middelen te bieden die ze nodig hebben om hun muzikale talenten te ontwikkelen en hun dromen na te jagen.

Geïnteresseerd? Aarzel dan niet om je subsidieaanvraag starten.