Kunst, cultuur en media

Nieuwe subsidies en fondsen en inspirerende interviews voor culturele organisaties

Als culturele organisatie ben je steeds meer genoodzaakt eigen inkomsten te genereren. Een gesprek over de Culturele organisatie 3.0. Daarnaast hebben we een gesprek over het succesvol bouwen aan een geeftraditie en besteden we aandacht aan een aantal nieuw opgenomen subsidies en fondsen voor kunst en cultuur.

Culture of asking: cultuursector kom uit je comfortzone

Door de ontwikkelingen in het huidige cultuurbeleid zijn culturele organisaties meer en meer genoodzaakt zelf inkomsten te genereren en meer publiek te trekken.

Het is de vraag wat het belang is van de inzet van marketing en communicatie. Ga je daarmee een sterk cultuurmerk bouwen? En trek je daarmee dan meer bezoekers?

Jeroen van Erp, creatief directeur van Fabrique [merken, design en interactie], over ‘sexy’ zijn, culturele organisaties 3.0 en het belang van marketing en communicatie.

Cultuur zit in de goede hoek voor mecenaat

In haar boek De Nieuwe Mecenas omschrijft publicist, onderzoeker en adviseur op het gebied van kunstmecenaat, Renée Steenbergen, hoe particulieren meer bij de kunst betrokken kunnen worden.

De mecenas is een vriend en liefhebber van de kunst, iemand die kunst of kunstenaars ondersteunt met geld, maar ook met belangstelling en betrokkenheid.

Een gesprek over het succesvol bouwen van een geeftraditie

Bij het Concertgebouw zit private financiering in het DNA van deze organisatie verweven.

‘Ik denk dat het particuliere draagvlak en de particuliere verbondenheid van wezenlijk belang zijn voor een organisatie zoals die van ons’, zegt Jolien Schuerveld, directeur van het Concertgebouw Fonds.

Van de inkomsten van het Concertgebouw wordt ca. 4% gevormd door subsidies, de rest is afkomstig van sponsoren, particuliere giften en eigen inkomsten.

Een gesprek over het succesvol bouwen van een geeftraditie.

Nieuwe subsidie voor opleidingstrajecten in de zorg met relevant subsidiebudget

Subsidie voor werkgevers in zorg en welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers en opscholing.

Het subsidiebudget per aanvrager is aanzienlijk: € 2 miljoen!

Nieuwe subsidie voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie

Subsidie voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie.

Projecten kunnen op meerdere doelgroepen gericht zijn, maar in het bijzonder op kinderen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zieke kinderen of kansarme kinderen.

Nieuwe subsidie voor gezondheidsprojecten in de regio Eemland

Eenmalige financiële bijdrage voor initiatieven in de gezondheidszorg in de regio Eemland. Het moet gaan om projecten met een "kop en staart".

Subsidiemogelijkheden voor projecten die je niet via de reguliere financiering van de gezondheidszorg bekostigd krijgt.

Nieuwe subsidie voor projecten gericht op mensen met een langdurige gezondheidsbeperking

Subsidie voor projecten gericht op mensen die door hun langdurige gezondheidsbeperking minder kwaliteit van leven ervaren.

Voor jonge en oude mensen die zelfstandig, onder begeleiding of in een zorginstelling wonen. 

Nieuwe subsidie voor welzijn jongeren

Subsidie voor organisaties en projecten die zich richten op de zorg voor het welzijn van jongeren en hun problematiek, individueel of in groepsverband, in de leeftijd tot ca. 25 jaar.

Per jaar kan er ca. € 35.000,- worden uitgekeerd.

Nieuwe subsidie voor projecten kinderen en jongeren tot 21 jaar in een maatschappelijke of medische achterstandssituatie

Subsidie voor projecten op het gebied van met name kinderen en jongeren tot 21 jaar in een maatschappelijke of medische achterstandssituatie.

Bijvoorbeeld voor projecten op het gebied van gezondheidszorg en zorg voor gehandicapten, pleegoudergezinnen, onderwijsactiviteiten, verbouw en inrichtingskosten voor zorgbehoevende jongeren, etc.

Nog 646 subsidies en fondsen voor zorg en welzijn

Wist je trouwens dat we dagelijks research doen naar nieuwe subsidiemogelijkheden voor zorg en welzijn?

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe subsidies en fondsen bij voor organisaties en projecten op het gebied van zorg en welzijn.

Hier kun je het meest actuele overzicht met subsidies en fondsen voor zorg en welzijn vinden.