Maatschappij en samenleving

Nieuwe subsidies op het gebied van zorg en welzijn

Op zoek naar subsidies op het gebied van zorg en welzijn? Onderstaand geven we je een overzicht van een aantal nieuwe subsidies en fondsen op gebied van zorg en welzijn. Daarnaast geven we je tips hoe je als zorg- of welzijnsinstelling kunt zorgen voor een betere subsidieaanvraag.

Verbeter je subsidieaanvraag in tien stappen

Een van de meest gestelde vragen is: hoe kan het toch dat mijn aanvragen door subsidieverstrekkers en fondsen worden afgewezen? In dit uitgebreide artikel kun je in tien stappen met een aantal “quick wins” je subsidieaanvraag verbeteren.

Tien nieuwe subsidies voor zorg en welzijn

Wist je dat we dagelijks research doen naar nieuwe subsidies voor zorg en welzijn, en hierdoor een uniek overzicht hebben met subsidies en fondsen voor zorg en welzijn? 

In dit artikel verassen we je met tien nieuwe toegevoegde subsidies en fondsen voor zorg en welzijn.

Subsidie voor zorg- en gezondheidsbevorderende projecten

Voor zorg- en en gezondheidsbevorderende projecten in de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, én opvallend genoeg ontwikkelingslanden, zijn via dit fonds interessante subsidiemogelijkheden beschikbaar. 

De voorkeur gaat uit hierbij uit naar praktische initiatieven die op directe en zichtbare wijze het welzijn van patiënten of zorgafhankelijke bevorderen. Het moet gaan om tijdelijke projecten van maximaal drie jaar.

Subsidie voor projecten gericht op kwaliteit van leven van mensen met een beperking

Vanaf 1 januari tot 28 februari a.s. kun je subsidie aanvragen voor projecten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. 

Je kunt subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen. 

Daarnaast worden er aparte calls uitgeschreven voor projecten die een structurele verandering teweegbrengen waardoor de kwaliteit van leven van de doelgroep positief wordt beïnvloed.

Fondsenwervers delen vijfentwintig tips met je

Waar moet je aan denken bij het effectief werven van sponsors en donateurs? Professionals uit het vak delen vijfentwintig tips met je.

Bewonersinitiatieven zorg

Subsidie voor kleinschalige kleinschalige zorginitiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken. 

Je kunt o.a. subsidie aanvragen voor haalbaarheidsonderzoeken, advies- en begeleidingskosten, inrichting van een zorgpunt of aanschaf van materialen. 

Met de regeling worden kleinschalige, lokale initiatieven gestimuleerd zodat de zorg blijft aansluiten bij de vraag van de toekomst. 

De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- per project.

We hebben je medewerking nodig!

De grootste fondsenwervers in Nederland hebben de faciliteiten om structureel succesvol te zijn op het gebied van fondsenwerving.
Hiermee trekken zij een groot deel van de fondsenwervingstaart naar zich toe, samen met een beperkt aantal gevestigde partijen.

Wij willen de fondsenwerving democratiseren, zodat iedereen met een goed project succesvol kan zijn op het gebied van fondsenwerving.

Dit gaan we doen door jou en anderen komend jaar de beschikking te geven over vernieuwende fondsenwervingsfaciliteiten, die normaal alleen voor de grote fondsenwervers beschikbaar zijn. Maar we hebben wel jouw hulp hierbij nodig!