Arbeid en werkgelegenheid

Ontdek vier subsidies voor scholing en ontwikkeling van overheidsmedewerkers

Werknemers - Arbeidsmarkt

Ben je werkzaam binnen de overheid en zoek je naar manieren om jezelf of je medewerkers professioneel verder te ontwikkelen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn namelijk verschillende regelingen beschikbaar die de ontwikkeling van medewerkers binnen de overheid een flinke boost kunnen geven. Van loopbaanontwikkeling en professionele ontwikkeling van medewerkers tot arbeidsmarktprojecten en vernieuwende initiatieven. In dit artikel behandelen we vier van deze subsidies.

Persoonlijke loopbaanontwikkeling

Deze subsidie maakt het voor rijksmedewerkers mogelijk om hun loopbaan te ontwikkelen. Met deze regeling kan men een vertrouwelijke loopbaanscan laten uitvoeren door een professionele loopbaandeskundige, met een subsidie van maximaal € 1.815. De aanvrager bepaalt zelf wat te doen met het advies, waarbij anonimiteit is verzekerd.

Professionele ontwikkeling van werknemers

De scholingsregeling biedt rijksmedewerkers de kans om zich professioneel te ontwikkelen door middel van cursussen of opleidingen. Met een subsidie tot €1.000, dekt het de kosten van gekozen opleidingen die bijdragen aan loopbaanontwikkeling binnen of buiten de Rijksoverheid. Geschikt voor medewerkers met minimaal drie jaar dienst in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel. Online aanvragen.

Arbeidsmarktprojecten

Deze subsidie is gericht op rijksmedewerkers, rijksorganisaties of onderdelen daarvan die vernieuwing binnen de rijkssector willen stimuleren. Projecten die professionaliteit, vitaliteit en mobiliteit van medewerkers bevorderen of meer kansen bieden op een baan binnen het Rijk komen in aanmerking. Het project moet aanvullend zijn op reguliere werkgeverstaken en draagvlak hebben binnen de organisatie. De subsidie bedraagt maximaal 75% van de projectkosten, met specifieke voorwaarden voor loon- en externe inhuurkosten.

Vernieuwende initiatieven binnen de overheid

De stimuleringsregeling is gericht op werknemers van de Rijksoverheid die vernieuwende ideeën hebben om het werk, het team, of de organisatie te verbeteren. Deze ideeën moeten zich richten op kennisontwikkeling, verandering in organisatiecultuur, of teamsamenwerking en ten goede komen aan meer dan één persoon. Voorbeelden van activiteiten zijn kenniscafés, themadagen, workshops, en campagnes die zich richten op onderwerpen zoals digitalisering, innovatieve samenwerking, (sociale) veiligheid, inclusiviteit, en werk-privébalans. Het stimuleren van innovatieve projecten is de kern van deze regeling, waarbij een subsidie van maximaal € 5000 beschikbaar is.

Gerelateerde fondsen en subsidies