Kunst, cultuur en media

Ontwikkelingskansen én financiële steun voor jonge en opkomende visuele kunstenaars

Beeldende kunst - Visuele kunst

Ben je een jonge of opkomende visuele kunstenaar, vormgever of ontwerper? Heb je de eerste bepalende jaren van je carrière doorstaan en een opmerkelijk portfolio opgebouwd? Als je nu op een punt staat waarop je verder wilt groeien met een plan dat zowel artistiek als maatschappelijk van impact kan zijn, dan is er goed nieuws. Er bestaat een ontwikkelbijdrage die speciaal is ontworpen om jouw ambities te ondersteunen.

Financiële stimulans

Deze bijdrage, bedoeld om de creatieve en professionele ontwikkeling van talentvolle makers te stimuleren, biedt financiële steun aan projecten die een nieuwe dimensie toevoegen aan jouw werk en de bredere culturele en maatschappelijke discussie. Met een kwartaalbudget van € 65.000 zijn er mogelijkheden voor bijdragen variërend van € 2.500 tot € 7.500, afhankelijk van je projectbegroting. Schilders kunnen zelfs zonder specifieke begroting in aanmerking komen voor een vast bedrag van € 5.000.

Extra budget voor ambacht en scholing

Daarnaast is er jaarlijks extra budget beschikbaar voor projecten die zich richten op ambachtelijke verdieping of scholing, in samenwerking met een gerenommeerd fonds.

Dit initiatief richt zich op vormgevers, ontwerpers, en beeldend kunstenaars die tussen de 3 en 10 jaar actief zijn binnen het artistieke of creatieve veld in Nederland en die buiten de grote steden in de Randstad wonen.

Het streven is om de financiële steun evenredig over de verschillende disciplines te verdelen en tegelijkertijd makers buiten de Randstad te ondersteunen.

Hoe aanvragen

Aanvragen voor deze bijdrage kunnen doorlopend worden ingediend, tot het moment dat het budget voor dat kwartaal is uitgeput.

Je voorstel wordt beoordeeld door ten minste één vakexpert uit een brede poule van adviseurs. Het doel is om je aanvraag binnen vier weken te behandelen, met een snelle uitbetaling bij goedkeuring.

Kwaliteitscriteria

Om in aanmerking te komen, is het van belang dat je aanvraag niet alleen een overtuigend portfolio en cv bevat, maar ook een helder plan en reflectie op de beoogde impact van je project.

De beoordeling richt zich op de originaliteit van je oeuvre, de relevantie van je cv, de kwaliteit van je projectplan, en je vermogen om de beoogde maatschappelijke of artistieke impact te realiseren.

Jouw kans om te schitteren

Laat deze kans niet liggen om je artistieke ambities te realiseren en een impactvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Dit is een uitgelezen kans voor jonge en opkomende kunstenaars die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen en tegelijkertijd een bijdrage willen leveren aan het culturele landschap.

Meer informatie over deze ontwikkelbijdrage of direct online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies