Landbouw, visserij en platteland

Openstelling premieregeling mannelijke runderen

Vanaf 1 augustus kan er weer premie aangevraagd worden voor mannelijke runderen. In de aanvraagperioden kunnen producenten van rundvlees premie aanvragen voor mannelijke runderen, zowel voor stieren als voor ossen. De premie bedraagt per aangevraagde premiewaardige stier € 210 en per aangevraagde premiewaardige os € 150. 

Aanvraagperioden

Er zijn dit jaar vier aanvraagperioden waarbinnen een aanvraag ingediend kan worden. De eerste twee aanvraagperioden zijn inmiddels verstreken. Dit jaar resteren nog de volgende aanvraagperioden: 1 augustus tot en met 29 augustus.

Aanvragen subsidie

Na elke aanvraagperiode volgt een kortingsperiode van 25 kalenderdagen. Een aanvraag ingediend in de kortingsperiode, wordt gekort met 1% voor elke werkdag die is verstreken, nadat de aanvraagperiode is gesloten. Aanvragen ingediend na de kortingsperiode, worden afgewezen.

Aanvraagformulier subsidie

Producenten die in de tweede aanvraagperiode een aanvraag voor mannelijke runderen hebben ingediend, ontvangen in de tweede helft van juli een aanvraagformulier ten behoeve van de derde aanvraagperiode. Indien geen eerdere aanvraag is gedaan of vσσr 30 juli geen aanvraagpakket is ontvangen, kan dit worden aangevraagd.

Meer informatie

Regelingen landbouw en veeteelt