Bouw en monumentenzorg

Stedelijke vernieuwingssubsidie toegekend aan de gemente Swalmen

Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg kennen een subsidie van euro 460.000,- voor stedelijke vernieuwing toe aan de gemeente Swalmen. De bijdrage is bestemd voor het project 'Herinrichting omgeving Rijksweg-Zuid'.

Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV)

De gemeente Swalmen vraagt de subsidie voor dit project aan in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV).

Het project 'Herinrichting omgeving Rijksweg-Zuid' omvat de bouw van verschillende typen woningen en de verbetering van de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid. Het project voorziet in de bouw van dertig hoofdzakelijk seniorenwoningen op de plek van ijzergieterij Konings.

Daarnaast worden er dertig zorgappartementen gebouwd aan de Wilhelminalaan. Deze zorgappartementen worden gerealiseerd door de gemeente Swalmen in samenwerking met de woningcorporatie en plaatselijke zorginstelling. Tevens komen er aan de Wilhelminalaan 16 appartementen voor starters.

Aan de Rijksweg worden 10 woningen gebouwd. De herbouw van het voormalig Groene Kruisgebouw ondersteunt de zorgvoorziening. De herinrichting van de Rijksweg-Zuid en een reconstructie van de Markt-Brugstraat-Julianastraat zorgt voor verbetering van de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid. 

Meer informatie

Subsidies en fondsen transport, verkeer en infrastructuur