Transport, verkeer en infrastructuur

Subsidie aanvragen projecten innovatief reizen van en naar station verlengd

De aanvraag periode voor de subsidie Innovatief reizen van en naar het station is verlengd van 1 november 2010 vervangen tot 1 februari 2011.

Deze datum is bij de totstandkoming van het subsidieprogramma gekozen, omdat de resultaten van de projecten die subsidie toegewezen, krijgen in 2012 bekend kunnen zijn. Dit met het oog op de looptijd van het Actieplan ‘Groei op het spoor’. Het subsidieprogramma is namelijk een onderdeel van dit actieplan.

Indieningstermijn te kort

Tijdens de uitvoering van het subsidieprogramma Innovatief reizen van en naar het station is gebleken dat de indieningstermijn te kort is, waardoor veel potentiële aanvragers nog niet in de gelegenheid zijn geweest hun aanvraag in te dienen.

Dit had een aantal oorzaken:

  • het subsidieprogramma was een nieuwe subsidiemogelijkheid, waardoor het enige tijd heeft geduurd voordat de marktpartijen hiervan op de hoogte waren;
  • het opzetten van een project – met name als daarbij meerdere partijen betrokken zijn – vergt enige tijd. De opzet en het commitment van diverse partijen moeten duidelijk zijn om subsidie te kunnen aanvragen.

Voor de partijen in de markt is het belangrijk dat de periode om subsidie aan te kunnen vragen wordt verlengd. Gelet op het bovenstaande is het wenselijk om de sluitingsdatum met drie maanden te verlengen tot 1 februari 2011. 

Meer informatie

Subsidies en fondsen reizen en transport