Maatschappij en samenleving

Subsidie voor kerken

Regelmatig krijgen we de vraag of er wel subsidies voor kerken zijn. Het antwoord is altijd dat er zeker subsidies voor kerken zijn. We hebben een aantal subsidiemogelijkheden voor kerken op een rijtje gezet.

Divina Commedia in Azione

Financiële ondersteuning van spiritueel-religieuze organisaties, kerken, tempels, synagogen en soortgelijke instellingen in binnen- en buitenland. 

de Groot Fonds

Het fonds richt zich verder op het verstrekken van geldelijke bijdragen aan kerkelijke-, charitatieve-, culturele-, wetenschappelijk- en het algemeen nut beogende instellingen, in het bijzonder instellingen die steun aan jeugd en ouderen ten doel hebben.

Caleb Foundation

inanciële ondersteuning van mensen en organisaties zodat zij hun bestemming bereiken. Ondersteuning van personen, organisaties en projecten op het gebied van welzijn van anderen en mensen die zich buiten het sociale vangnet van de maatschappij bevinden en een buitengewone nood ervaren zoals armoede, ziekte of dakloosheid. Ook evangelisatie en zendingsorganisaties komen voor financiële steun in aanmerking.

Stichting Goede Doelen Marinus Heuvelman

Financieel ondersteunen van goede doelen met een ANBI status en organisaties en projecten op het gebied van gezondheid, natuurbehoud en zending en kerk. Activiteiten en organisaties op het gebied van sport en welzijn kennen een geografische beperking.

Donum

Het bevorderen van welzijn van mensen binnen- en buiten Nederland en het steunen van kerken, scholen en politieke partijen.

Nog meer subsidies voor kerken en andere religieuze organisatie

Meer subsidies voor kerken en andere religieuze organisaties kunnen leden van Fondswervingonline vinden via onderstaande link (hiervoor moet je ingelogd zijn als lid): https://www.fondswervingonline.nl/regelingen/act/kerk-2210?search-term=

Of:

  • Ga naar het menu "Regelingen"
  • Klik links bij de zoekfilters op "Toon meer filters"
  • Vul bij het zoekfilter "Activiteiten" het trefwoord "kerk" in