Kunst, cultuur en media

Subsidie voor kunstpublicaties: aanvragen t/m 23 mei

Publicaties kunst - moderne kunst - boeken - tijdschriften

Ben je een beeldend kunstenaar of uitgever met plannen om een vernieuwende publicatie over het werk van een levende beeldend kunstenaar uit Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk te realiseren? Of misschien een oeuvre-publicatie die een diepe duik neemt in de reflectie van een kunstenaar op zijn eigen werk? Dan is deze subsidie wellicht precies wat je zoekt. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor zowel beeldend kunstenaars als uitgevers en opent nieuwe deuren naar het bevorderen van kennis en verspreiding van Nederlandse hedendaagse beeldende kunst op zowel nationaal als internationaal niveau. 

Wat wordt er gesubsidieerd?

De subsidie is bedoeld voor de realisatie van bijzondere en vernieuwende publicaties.

Dit kan variëren van oeuvre-publicaties die een reflectie zijn van de kunstenaar op zijn werk, tot publicaties die de internationale zichtbaarheid van startend talent vergroten, of zelfs eenmalige, niet-monografische uitgaven die bijdragen aan de gedachtevorming over hedendaagse beeldende kunst.

Wie komen in aanmerking?

Deze subsidie staat open voor beeldend kunstenaars en uitgevers die werken aan projecten die door hun inhoud en/of vorm bijdragen aan de discussie over of het inzicht in de hedendaagse beeldende kunsten.

Hoeveel kan er worden aangevraagd?

De hoogte van de bijdrage wordt per aanvraag vastgesteld, met een maximum van 35% van de productiekosten.

Voor projecten die gebruikmaken van innovatieve toepassingen zoals printing on demand, e-publishing, of apps, kan de bijdrage zelfs oplopen tot 50%.

Belangrijke data

De deadline voor het indienen van aanvragen is 23 mei 2024 voor 16:00 uur CEST / 10:00 AST.

Zorg dat je aanvraag compleet is en vergezeld gaat van de nodige bijlagen.

Waarom is deze subsidie zo belangrijk?

Met deze bijdrage wil het fonds de talentontwikkeling van kunstenaars stimuleren en de verspreiding van kennis over Nederlandse hedendaagse beeldende kunst bevorderen.

Het is een unieke kans voor kunstenaars en uitgevers om vernieuwende projecten te realiseren die de hedendaagse beeldende kunst in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk op de kaart zetten.

Mis deze kans niet om jouw bijdrage aan de hedendaagse beeldende kunst verder te verrijken. 

Meer informatie of deze subsidie online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies