Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Subsidies en fondsen voor ontwikkelingswerk

Veel kleine non-profits die actief zijn op het gebied van ontwikkelingswerk hebben ten onrechte het idee dat er geen specifieke subsidies en fondsen zijn voor werk in ontwikkelingslanden. Het tegendeel is waar.

Van twee grote subsidieverstrekkers naar veel kleine fondsen voor ontwikkelingswerk

Toen we inmiddels vijftien jaar geleden begonnen met Fondswervingonline waren er eigenlijk maar twee, heftig door de overheid gefinancierde, subsidieverstrekkers voor projecten op het gebied van ontwikkelingswerk. Daarnaast waren er door BUZA gefinancierde NGO's.

Door de alom terugtrekkende overheid hebben we de laatste jaren een verandering zien optreden en zien we dat vele kleine ANBI's zijn opgestaan die met name middelgrote en kleinere projecten op het gebied van ontwikkelingswerk financieren. 

Inmiddels al ca. zestig kleinere fondsen op het gebied van ontwikkelingswerk

Fondswervingonline is afgedaald naar de spelonken van de Belastingdienst en brengt de komende maanden de fondsen op gebied van ontwikkelingswerk verder in kaart. Inmiddels hebben we al informatie over ca. zestig fondsen op het gebied van ontwikkelingswerk, zoals de Rinny Huizinga Stichting, Van Helden Tucker en de Westberg

De komende maanden mag je nog een aanzienlijke uitbreiding verwachten van het aantal subsidieverstrekkers en fondsen op het gebied van ontwikkelingswerk.

Van Helden Tucker

Een mooi voorbeeld van een kleiner fonds is Van Helden Tucker, een klein fonds dat initiatieven ondersteunt op sociaal, cultureel en educatief gebied ten behoeve van mensen uit kansarme groepen of mensen in financieel minder draagkrachtige situaties, waar ook ter wereld.

De voorkeur gaat uit naar kleinschalige projecten die de gezondheid en/of ontwikkeling van de plaatselijke bevolking bevorderen.

De aanvraag kan in het algemeen maximaal € 5.000,00 bedragen. Meestal zijn de toekenningen tussen de € 500,00 en € 2.000,00 per project.

Meer informatie

Toelichting

Leden van Fondswervingonline kunnen de fondsen makkelijk selecteren via het zoekfilter "Activiteiten > Ontwikkelingswerk"