Kunst, cultuur en media

Super interessante subsidie voor creatieven, gericht op duurzaamheid

Wanneer je een creatief bent tussen de 21 en 30 jaar oud, en interesse hebt in het thema duurzaamheid, hebben we voor jou dé kans om de komende weken te werken aan een internationale subsidieaanvraag. Het programma staat open voor alle creatieven uit alle creatieve disciplines, inclusief maar niet beperkt tot mode, kunst, design, architectuur en engineering. De geselecteerde creatieven niet alleen elk een individuele subsidie van $ 20.000, maar ook persoonlijk mentorschap, opleiding en toegang tot industriële netwerken ter ondersteuning van hun zich ontwikkelende praktijken. Niet alleen geld voor je duurzaamheidsproject dus, maar ook persoonlijke ontwikkeling en een internationaal netwerk. Het project waarvoor je subsidie kan aanvragen moet gericht zijn op duurzaamheid, waarbij het kan gaan om creatieve praktijken, onderzoek, projecten, concepten of objecten die getuigen van een toewijding en het potentieel om duurzame ontwikkeling te stimuleren. Enige haast is geboden want je kunt deze super interessante subsidie online aanvragen tot 8 augustus a.s.

Creatieve projecten met het potentieel om duurzame ontwikkeling te stimuleren

Zoals we je al vertelden staat deze super interessante internationale subsidie open voor alle creatieven tussen 21 en 30 jaar uit alle creatieve disciplines, inclusief maar niet beperkt tot mode, kunst, design, architectuur en engineering.

Wanneer je dus een creatieveling bent tussen de 31 en 30 jaar, met een oprechte interesse in duurzaamheid, kun je deze subsidie aanvragen.
Je kunt de subsidie gebruiken voor je creatieve praktijk, onderzoek, projecten, concepten of objecten die getuigen van toewijding en het potentieel om duurzame ontwikkeling te stimuleren.

De subsidie bedraagt $ 20.000, maar er zijn meer voordelen

Natuurlijk, het geld is belangrijk. Hierin zul je niet teleurgesteld zijn. De subsidie bedraagt namelijk $ 20.000 per gehonoreerde aanvraag. Maar er is meer, en deze "meer" is wellicht net zo interessant voor je.
De geselecteerde kandidaten ontvangen namelijk ook een persoonlijk mentorschap, verdere opleidingsmogelijkheden en toegang tot industriële netwerken ter ondersteuning van je ontwikkelende praktijk. En uiteindelijk brengt dit je wellicht nog wel verder dan alleen de subsidie.

De diverse groep mentoren die tot je beschikking staan bestaat uit internationaal gerenommeerde figuren uit disciplines als materiaalwetenschap, waterbehoud, sociale rechtvaardigheid, bedrijfsstrategie, techniek, klimaatactie, de academische wereld, duurzame ontwikkeling en supply chain management.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarde voor jou als creatief is dat je een grote belangstelling moet hebben voor of blijk geeft van het vermogen om het creatieve proces te gebruiken om het bewustzijn, de technologieën of de oplossingen voor duurzame ontwikkeling te versnellen.

Selectiecriteria
Daarnaast geven we je een overzicht van een aantal relevante selectiecriteria:

  • Naleving van de leeftijdsvereisten, je moet dus tussen de 21 en 30 jaar zijn
  • De manier waarop je werk/onderzoek een positieve impact op duurzaamheid beoogt te genereren  
  • De impact van de subsidie op de effectieve ontwikkeling van je creatieve praktijk of het project  (intentie voor de manier waarop de subsidie zal worden besteed)
  • De kwaliteit van de antwoorden op je aanvraag en de bereidheid van jou als aanvrager om hoge prestaties te leveren in je onderzoek/studies
  • Succesvolle aanvragers krijgen uiterlijk in september 2022 een bevestiging.

Aanvragen

Meer informatie of online aanvragen