Arbeid en werkgelegenheid

Top! Subsidie om de kansen op werk voor (ex)kankerpatiënten te verbeteren

Een gloednieuwe langlopende subsidie waar je blij van kunt worden! Zo omschrijven we deze nieuwe subsidie, waarbij er in 2018 € 500.000 beschikbaar wordt gesteld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen die erop zijn gericht (ex-)kankerpatiënten zonder werk meer kans te geven op het vinden van een nieuwe baan.

Overlevingskansen bij een diagnose kanker gemiddeld genomen steeds beter

De achtergrond van deze nieuwe subsidieregeling is dat de overlevingskansen bij een diagnose kanker gemiddeld genomen steeds beter worden. Er is ook toenemende aandacht voor re-integratie en begeleiding van (ex-)kankerpatiënten. Maar er zijn nog steeds mensen met kanker die hun baan verliezen tijdens ziekte. Het vervroegd inzetten van de no-riskpolis draagt mogelijk bij aan het aan het werk helpen van deze mensen. Dit wordt onderzocht in een experiment.

Doel en doelgroep

De subsidieregeling richt zich op het financieel ondersteunen van projecten die gericht zijn op het aan het werk helpen van (ex-)kankerpatiënten.

Beide aspecten, de beoogde doelgroep als het doel zijnde de terugkeer op de arbeidsmarkt, zijn belangrijke voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen.

De projecten mogen trouwens geen commercieel belang dienen en geen winstoogmerk hebben. Het moet om niet-commerciële aanvragen gaan die zonder publieke ondersteuning in de projectperiode niet tot stand zouden komen. Dit moet in de aanvraag beschreven worden. In de projectaanvraag moet bovendien onderbouwd worden waarom het project kans van slagen heeft en welke concrete bijdrage het levert aan het aan het werk komen van de deelnemers.

Meerdere keren subsidie aanvragen

Voor een aanvraag geldt een minimum aan gevraagde subsidie van € 25.000 en een maximum van onder de € 125.000. Ook projecten met een kleinere omvang kunnen dus voor subsidie in aanmerking komen. 

Als aanvrager mag je trouwens meerdere aanvragen indienen, maar het maximale subsidiebedrag is tot € 200.000.
Als subsidieaanvrager kun je dus bijvoorbeeld drie verschillende aanvragen van ieder € 25.000 indienen (in totaal € 75.000).

Projectplan

Samen met je subsidieaanvraag moet je een projectplan indienen, waarin je aandacht besteed aan onderstaande punten.

  • Op welke wijze de activiteiten bijdragen aan de onder "Toepassing" genoemde doelstelling
  • Op welke wijze het project binnen de projectperiode wordt gerealiseerd
  • Welke wijze de aanvrager deelnemers wil bereiken en selecteren en hoe blijkt dat deelnemers baat zullen gaan hebben van het project
  • Op welke wijze blijkt dat de doelgroep bestaat uit deelnemers;
  • Op welke wijze werkgevers zijn betrokken;
  • Oop welke wijze blijkt dat het project geen commercieel belang dient en geen winstoogmerk heeft;
  • Waarom subsidiëring vanuit de rijksoverheid in de gevraagde omvang noodzakelijk is;
  • op welke wijze wordt voldaan aan de vereisten die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt aan de verwerking van persoonsgegevens;
  • op welke wijze het project zal worden geëvalueerd.

Aanvragen van deze subsidie

Ga naar de subsidie.

Meer subsidies voor projecten op het gebied van kanker

Natuurlijk zijn er meer subsidies en fondsen voor deze afschuwelijke ziekte. Onderstaand hebben we dan ook een lijstje voor je gemaakt met een aantal subsidiemogelijkheden op dit gebied.

Overigens zijn er veel meer mogelijkheden, maar die zijn mede afhankelijk van de specifieke activiteiten van je project. Is het bijvoorbeeld voor onderzoek, is het besteld voor de kankerpatiënten zelf, etc.

 

Gerelateerde fondsen en subsidies