Subsidies
Fondsen

Tijdelijke subsidieregeling regionale journalistieke samenwerking 2015-2017

Subsidie om de lokale en/of regionale journalistiek te versterken door het tot stand brengen van regionale journalistieke samenwerkingsverbanden gericht op het verbeteren van de nieuwsvoorziening in de regio. Er dienen minimaal twee partijen aan het project deel te nemen en per project is maximaal € 450.000,- subsidie beschikbaar, verdeeld over maximaal € 150.000,- per project per jaar.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie ten behoeve van het versterken van de lokale en/of regionale journalistiek door het to stand brengen van regionale journalistieke samenwerkingsverbanden gericht op het verbeteren van de nieuwsvoorziening in de regio. Er moeten minimaal twee partijen aan deel nemen.

Doelgroep

Rechtspersonen die voor desbetreffende activiteiten verantwoordelijk zijn of rechtspersonen in oprichting.

Subsidie

Per project is maximaal 450.000,- euro subsidie beschikbaar, verdeeld over maximaal € 150.000,- per project per jaar.

Voorwaarden

  • Beoordeling van de aanvragen op basis van o.a. onderstaande criteria.
    • De mate waarin binnen het samenwerkingsverband nieuwe producten, diensten, platforms of bedrijfsmodellen worden gerealiseerd die de lokale en / of regionale journalistiek versterken en daarmee nieuwsvoorziening in de regio verbeteren. Hierbij gaat het om vernieuwingen op het gebied van inhoud / strekking, werkwijze, exploitatiewijze of vormgeving van journalistieke functies als nieuwsgaring, nieuwsduiding en / of opinievorming. In de projectomschrijving dient tot uitdrukking te komen dat vernieuwing het resultaat is van een kruisbestuiving tussen de deelnemende partijen (weging 50%).
    • De mate waarin het samenwerkingsverband – in overleg met opleidingsinstellingen – ruimte biedt aan leerwerkplekken (weging 25%); en
    • De mate waarin het samenwerkingsverband ruimte biedt aan start-ups afkomstig van binnen én van buiten de journalistiek, welke een bijdrage kunnen leveren aan de versterking van lokale en/of regionale journalistiek (weging 25%).
  • Bij het bepalen van de hoogte van de subsidie wordt het matchingprincipe toegepast, waarbij de subsidieaanvrager tenminste de helft van de totale kosten van de activiteiten waarvoor subsidie wordt gevraagd voor zijn rekening dient te nemen, dan wel door derden laat (mee)financieren.
  • Indien er partijen deel uitmaken van het samenwerkingsverband voor wie het – gelet op de aard van hun organisatie – onmogelijk is om aan het matchingprincipe te voldoen, kan het Stimuleringsfonds afwijken van het tweede lid als het belang van het project voor het verbeteren van de nieuwsvoorziening in de regio naar het oordeel van het Stimuleringsfonds voldoende groot is.
  • Subsidie voor een project wordt verleend voor drie jaar. Het Stimuleringsfonds beoordeelt in ieder geval na afloop van elk jaar of er aanleiding is om de subsidieverlening te wijzigen of in te trekken. Het Stimuleringsfonds kan met het oog daarop voorschriften verbinden aan de subsidieverlening.

Aanvragenperiode

In 2016 worden er maximaal twee aanvraagperioden opengesteld, in 2017 maximaal één aanvraagperiode.
Raadpleeg de website van het fonds (zie links) voor de eventuele openstelling.

Aanvragen

Tijdens openstellingsperiode via online formulier op de website van het fonds.

Meesturen

  • Activiteitenplan
  • Begroting
  • Uittreksel waaruit blijkt dat de aanvrager een rechtspersoon is.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden