Subsidies
Fondsen

Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs

Subsidie voor culturele instellingen voor het voor het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van cultuureducatie voor leerlingen in het vmbo, het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs samen met tenminste één school. De subsidie bedraagt ten minste € 25.000,– en ten hoogste € 80.000,– per project.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van cultuureducatie gericht op de culturele ontwikkeling van leerlingen in het vmbo, het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs.

Doelgroep

De subsidie kan worden aangevraagd door een culturele instelling voor het uitvoeren van een project met tenminste één school voor vmbo en/of praktijkonderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs in samenwerking met de onderwijsinstelling.

Voorwaarden

  • Het project moet starten in het schooljaar 2017–2018, met een looptijd van minimaal twee en maximaal drie schooljaren, waarbij er gedurende ten minste twee schooljaren activiteiten plaatsvinden met leerlingen.
  • Er moeten innovatieve cultuur-educatieve activiteiten worden ontwikkeld en uitgevoerd door de culturele instelling in samenwerking met de onderwijsinstelling.
  • Het project moet aansluiten bij het curriculum van de school en de expertise van de culturele instelling.
  • Er moet worden gewerkt wordt aan borging van het project in het schoolplan.
  • Uit de aanvraag moet blijken dat de onderwijsinstelling inhoudelijk betrokken is en financieel ten minste 10% bijdraagt aan de benodigde middelen voor het project.

Restricties

  • Subsidie wordt geweigerd indien voor dezelfde activiteiten reeds subsidie is of zal worden verleend op grond van de Regeling op het specifiek cultuurbeleid, door het fonds, of door één van de andere publieke cultuurfondsen.
  • Subsidie wordt geweigerd voor activiteiten die ten tijde van de aanvraag reeds worden uitgevoerd.
  • Het bestuur kan subsidie weigeren als een aanvrager in voorgaande jaren subsidie van het fonds heeft ontvangen en niet of niet geheel heeft voldaan aan de aan de
    subsidie verbonden verplichtingen.

Subsidie

De subsidie bedraagt ten minste € 25.000,– en ten hoogste € 80.000,– per project.

De subsidie van het fonds bedraagt niet meer dan 50% van de variabele projectkosten die relevant zijn in het licht van het doel van deze regeling.
Maximaal 10% van de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie mag worden ingezet voor materiaalkosten ten behoeve van het project.

Voor de uitvoering van deze regeling is in totaal € 1.700.000,– beschikbaar.

Aanvragen

Via een digitaal aanvraagformulier op de website van het fonds (zie links).
Je kunt de aanvraag alleen insturen tijdens de aanvraagperiode van de regeling (zie elders op deze pagina).

Meesturen

  • Projectplan
  • Begroting
  • Samenwerkingsovereenkomst

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden