Subsidies

Subsidie schuldhulpverlening en armoedebestrijding

Subsidie voor onderzoek gericht op het vergroten en bundelen van kennis over effectiviteit en implementatie van interventies gericht op schuldhulpverlening en armoedebestrijding. Het accent ligt daarbij op het terrein van Werk en Inkomen. 

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor onderzoek gericht op het vergroten en bundelen van kennis over effectiviteit en implementatie van interventies gericht op schuldhulpverlening en armoedebestrijding.

Onderzochte interventies binnen deze programmalijn moeten tot doel hebben problematische schulden en armoedeproblematiek te verminderen of te voorkomen.

De focus in deze subsidieronde ligt op onderzoek naar werkzame elementen in deze dienstverlening in combinatie met gedegen onderzoek naar gedragsverandering bij de cliënten ten gevolge van de dienstverlening. Resultaten van het onderzoek dragen bij aan de innovatie en verbetering van de gemeentelijke dienstverlening op dit terrein.

Doelgroep

Subsidie kan worden aangevraagd door een (of meerdere) gemeente(n) samen met een kennisorganisatie (universiteit, hogeschool of onderzoeksorganisatie met aantoonbare onderzoeksexpertise op het gebied van werk en inkomen in de gemeentelijke context) een projectidee indienen. Zowel de gemeente(n) als de kennisorganisatie dienen vertegenwoordigd te zijn in de projectgroep en treden op als hoofdaanvrager of medeaanvrager. 

Voorwaarden

Bij de programmalijn schuldhulpverlening en armoedebestrijding zijn de volgende voorwaarden/aanvullingen van belang:

  • Je subsidieaanvraag heeft betrekking op langer lopend effectiviteitsonderzoek van aanpakken die gericht zijn op het voorkomen en/of bestrijden/verminderen van financiële problematiek, waarbij duurzame gedragsverandering centraal staat.
  • De beoogde gedragsverandering dient tenminste 2 jaar lang te worden onderzocht.
  • Het onderzoek dient zowel te bestaan uit effectiviteitsonderzoek op effectiviteitsniveau 3 (niveau 4 is ook toegestaan, zie bijlage I niveaus van effectiviteitsonderzoek) als uit verklarend onderzoek naar werkzame elementen.
  • Uitkomstmaten liggen op financiële problematiek én op bereikte gedragsverandering. Zie bijlage II voor de uitkomstmaten op de financiële problematiek. De uitkomstmaten op de bereikte gedragsverandering dienen in het projectidee te worden gemotiveerd en toegelicht. • De doelgroep die gekozen wordt, moet in het projectidee worden onderbouwd. • De wijze van selectie van de doelgroep dient te worden benoemd en onderbouwd in het projectvoorstel.

Daarnaast moet je aanvraag voldoen aan de algemene subsidiebepalingen (zie bijlage).

Beoordelingscriteria

Aanvragen die aan de voorwaarden voldoen worden beoordeeld op een aantal "Algemene randvoorwaarden", "Relevantiecriteria" en "Kwaliteitscriteria".
Een volledig overzicht van al deze criteria kun je vinden op pagina 2 e.v. van bijgaande bijlage.

Let op de deadline bij het indienen van je projectidee (zie boven).

Aanvragen

Online aanvragen via de website van het fonds, via ProjectNet (zie links).
Projectidee en aanvraag in het Nederland indienen.

Meesturen

  • Begroting.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Onze aandacht gaat uit naar
Maatschappij en samenleving
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden