Financiering en kredieten
Prijzen

IGNITE Award 2017

Prijs voor social enterprises die zich richten op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verbeteren van sociale cohesie en eenzaamheid en/of uitsluiting terugdringen. De winnaar ontvangt een investeringsbedrag van €100.000,-.  Aan de runner-up wordt een prijs van € 50.000,- toegekend.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De IGNITE Award daagt startende sociaal ondernemers in Gelderland uit om met hun businessideeën een echte sociale verandering in gang te zetten. 
Je onderneming pakt hierbij een sociaal probleem op en stelt maatschappelijke winst voorop. Je impactfocus ligt op: arbeidsparticipatie, sociale cohesie, eenzaamheid en/of uitsluiting.

Je onderneming bevindt zich in de ideeënfase, staat in de startblokken of je bent minder dan twee jaar actief als sociaal ondernemer. Bovendien moet je bereid zijn je onderneming te vestigen in één van de gemeenten van de Provincie Gelderland of bent hier al gevestigd.

Belangrijk uitgangspunt is dat je het initiatief start vanuit een sociale onderneming, waarbij geld verdienen slechts een middel is om de maatschappelijke missie te bereiken. Sociale waarde creëren moet het primaire uitgangspunt zijn.  Financiële winst wordt grotendeels opnieuw geïnvesteerd in de onderneming.

Doelgroep

Deelname is uitsluitend mogelijk voor in Nederland wonende natuurlijke personen die ouder zijn dan 18 jaar.

Voorwaarden

  • Je aanvraag moeten een échte sociale verandering in gang zetten. Een verandering die bovendien op een grotendeels kostendekkende wijze (inkomsten uit commerciële activiteiten/verkoop van producten en/of diensten) wordt bereikt. 
  • Je project richt zich op een volgende sociale impact thema’s: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verbeteren van sociale cohesie  en eenzaamheid en/of uitsluiting terugdringen.
  • De inzending voor een social enterprise mag zich in de ideeënfase bevinden, in de startblokken staan of maximaal twee jaar geleden haar marktintroductie  (effectieve startdatum van het initiatief dan wel inschrijving bij een kamer van koophandel) hebben gehad.
  • De onderneming moet feitelijk in de Provincie Gelderland worden gevestigd, of al gevestigd zijn. Bij reeds bestaande organisaties die deelnemen aan de IGNITE Award, hoeft een bestaande Kamer van Koophandel inschrijving buiten de Provincie Gelderland niet aangepast te worden. Wel is het essentieel dat de kernactiviteiten in de Provincie Gelderland plaats (gaan) vinden.
  • De wettelijke rechtsvorm van de aanvrager is bij het aanvragen nog niet van belang. Bij het uitkeren van het geldbedrag moet de aanvrager echter een rechtspersoon zijn waarbij de onafhankelijke toetsing en de duurzaamheid van het maatschappelijk rendement passend en formeel is vastgelegd.

Restricties

  • Inzendingen die zich alleen focussen op de thema’s: biosystemen, circulaire economie, cleantech, energie en milieu zijn hiermee uitgesloten van deelname.

Prijzen

De winnaar ontvangt een investeringsbedrag van €100.000,-.
Aan de runner-up wordt een prijs van € 50.000,- toegekend.

Het prijzengeld mag worden aangewend door de betreffende winnaars voor de realisatie van hun businessplan en moet geïnvesteerd worden in de verdere ontwikkeling van hun onderneming.

Aanmelden

Via inschrijfformulier (zie links).

Meesturen

  • Beknopt businessplan volgens format van de IGNITE Award
  • Videopitch van maximaal twee minuten
  • Cv(s) van management(leden)

 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Indientermijn

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Arbeid en werkgelegenheid
Maatschappij en samenleving
Ondernemen en investeren
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Gelderland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden