Subsidies
Fondsen

Subsidie nieuwe manieren van documentaire maken

Subsidie gericht op nieuwe vormen van documentaire maken en storytelling, die de grenzen van het documentairegenre onderzoeken en een maatschappelijk relevant onderwerp hebben. 

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Gericht op nieuwe vormen van documentaire maken en storytelling. De subsidies zijn bedoeld voor de ontwikkeling en realisering van projecten met artistieke kwaliteit, die de grenzen van het documentairegenre onderzoeken en een maatschappelijk relevant onderwerp hebben.

In aanmerking komen projecten waarin wordt gezocht naar een transmediale manier van storytelling. Daarnaast moeten projecten in het teken staan van relevante maatschappelijke vraagstukken. Ook dienen ze een duidelijk aanwijsbare filmische component te hebben, waarin het visueel verhalende en de inzet van nieuwe mediatoepassingen op een non-lineaire manier samenkomen. 

De projecten kunnen het web als platform hebben of onder andere een speelfilm, documentaire of tv-programma als uitgangspunt hebben, waarbij op een betekenisvolle wijze interactieve en/of digitale media worden ingezet. Het documentairekarakter van het project hoeft het gebruik van fictieve (spel)elementen in de uitwerking overigens niet in de weg te staan.

Doelgroep

Voor deze procedure kunnen uitsluitend onafhankelijke producenten een aanvraag indienen. Omroepen en onderwijsinstellingen kunnen geen subsidie ontvangen op basis van deze regeling.

Voorwaarden

  • Projecten dienen een overwegend Nederlands karakter te hebben
  • Projecten die eerder een realiseringsbijdrage hebben gekregen van één van de betrokken fondsen voor het transmedia-gedeelte van het project, kunnen voor dat project geen aanvullende bijdrage ontvangen
  • Ten aanzien van de financiering dient de aanvrager rekening te houden met Europese regelgeving rond staatssteun
  • Een redelijke mate van cofinanciering, in de vorm van een eigen investering of bijdrage van derden, is vereist

Daarnaast is er een subsidiereglement van toepassing, welke je kunt vinden in de bijlagen.

Subsidie

In de procedure wordt een onderscheid gemaakt tussen aanvragen voor ontwikkeling (tot € 25.000) en voor realisatie (tot € 100.000): 

Ontwikkelingsaanvraag
Ontwikkelingssubsidies zijn bedoeld voor alle werkzaamheden die voorafgaan aan de realiseringsfase. Hieronder vallen bijvoorbeeld research, het ontwikkelen van scenario’s en het uitwerken van een transmediale structuur. De ontwikkelingsbijdrage is maximaal € 25.000 per project.

Realiseringsaanvraag
Voor de realiseringssubsidie geldt een maximale bijdrage per project van € 100.000.

Aanvragen

Online via de website van het fonds.

Naast het beantwoorden van het online aanvraagformulier moet je ook een aantal bijlagen meesturen.

Bijlagen ontwikkelingsaanvraag

  • Projectplan (maximaal 10 pagina’s) met daarin een duidelijke beschrijving van het uiteindelijk beoogde project en de stappen die in de ontwikkeling worden genomen. (Denk hierbij aan de verhaallijnen, visie op interactie, vormgeving en informatie architectuur, betrokken teamleden)
  • Een planning en begroting/financieringsplan van de ontwikkelingskosten en inzicht in de beoogde kosten en financieringsplan voor de eventuele realisering;
  • Communicatieplan, met betrekking op de uiteindelijke productie
  • Relevante CV’s van het kernteam
  • Uittreksel KvK-register
  • Representatieve afbeelding voor communicatiedoeleinden

Realiseringsaanvraag

  • Projectplan (maximaal 15 pagina’s) dat inzicht geeft in de achtergrond en maatschappelijke relevantie van het onderwerp, motivatie van de makers, vormgeving, interactie ontwerp en media architectuur, toelichting op de toegevoegde waarde van de transmedia elementen, samenstelling van het team, positionering ten opzichte van vergelijkbare projecten en duidelijk omschreven eindproducten
  • Scenario of verhaallijn
  • Planning en begroting/financieringsplan, eventuele offertes
  • Communicatie en distributieplan, inclusief beschrijving van de doelgroep
  • CV’s van het kernteam
  • Uittreksel KvK-register
  • Representatieve afbeelding voor communicatiedoeleinden
  • Intentieverklaringen, financiële toezeggingen

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden