Subsidies

Subsidie voor advies- en meldpunten voor mensen met een nietacute hulpbehoefte rond verward gedrag

Subsidie voor het zo efficiënt mogelijk inrichten van bestaande lokale en regionale advies- en meldpunten voor mensen met een nietacute hulpbehoefte rond verward gedrag. Subsidieaanvragen moeten om ieder geval gericht zijn op het versterken van de regionale infrastructuur door het efficiënt(er) inrichten van bestaande lokale en regionale advies- en meldpunten én het verbeteren van de toegankelijkheid en bereikbaarheid van deze meldpunten. De subsidie die aangevraagd kan worden bedraagt maximaal € 125.000,- per project en heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. In totaal is er voor deze subsidieronde maximaal € 750.000,- gereserveerd.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor het versterken van de regionale infrastructuur door het zo efficiënt mogelijk inrichten van bestaande lokale en regionale advies- en meldpunten voor mensen met een nietacute hulpvraag rond verward gedrag. Het gaat hierbij om mensen die (tijdelijk) de grip op hun leven (dreigen te) verliezen, naasten, bezorgde burgers én hulpverleners. 

Subsidieaanvragen zijn tenminste gericht op de volgende 2 aspecten:

  • Het versterken van de regionale infrastructuur door het efficiënt(er) inrichten van bestaande lokale en regionale advies- en meldpunten én
  • Het verbeteren van de toegankelijkheid en bereikbaarheid van deze meldpunten

Bij het uitwerken van je subsidieaanvraag zijn de volgende thema’s extra van belang:

  • Landelijke en regionale dekking
  • Regionale samenwerking
  • Cliënten en naasten centraal
  • Borging
  • Aansluiting bij de Wvgg

Doelgroep

Gemeenten en GGD’en kunnen subsidieaanvragen indienen namens een regionaal samenwerkingsverband. Daarbij fungeert één partij als hoofdaanvrager. (GGD/Veiligheids)regio’s waar nog géén projecten lopen of waar nog geen meldpunt is hebben voorrang. 

Om er voor te zorgen dat het project aansluit bij de lokale praktijk en dat de doorgeleiding van meldingen goed georganiseerd is, dienen samenwerkingsafspraken te zijn gemaakt met de volgende partijen:

  • Gemeente/GGD
  • Regionale meldkamers (ambulance en politie)
  • GGZ (crisisdienst)
  • Eerste aanzet tot samenwerking met zorgverzekeraar(s)
  • Indien relevant: maatschappelijke opvang

Voorwaarden

Je aanvraag dient betrekking te hebben op bovenstaande activiteiten, en moet voldoen aan de algemene subsidiebepalingen (zie bijlagen). 

Je subsidieaanvraag zal worden beoordeeld op basis van onderstaande criteria:

  • Bijdrage programmadoel
  • Regionale samenwerking
  • Kwaliteit en veiligheid
  • Haalbaarheid
  • Begroting

Subsidie

De subsidie die aangevraagd kan worden bij bedraagt maximaal € 125.000,- per project en heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. 
Voor deze subsidieronde is maximaal € 750.000,- gereserveerd. 

Cofinanciering is verplicht. Het samenwerkingsverband dient ten minste 25% aan het totale projectbudget bij te dragen. Deze cofinanciering kan bestaan uit financiële middelen of menskracht.
Bijvoorbeeld: als het maximale bedrag van € 125.000,- aangevraagd wordt , dan bedraagt het totale projectbudget minimaal € 166.667,-.

Vertegenwoordigers van cliënten en naasten moeten inhoudelijk betrokken worden. Hiervoor moet je een passende vergoeding opnemen in je begroting. 

Aanvragen

Online, via de website van het fonds (zie links).

Meesturen

  • Plan van aanpak (max. 8 A4, Arial, lettergrootte 10 pt)
  • Begroting volgens verplicht format (zie bijlage)

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Gemeente
Onze aandacht gaat uit naar
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden