Prijzen

Prijs voor uitzonderlijke bijdragen op het gebied van onderwijs

Internationale prijs voor een individu of een team die een uitstekende bijdrage leverde aan het onderwijs en de toekomst van het onderwijs. De prijs is geen subsidieregeling die gericht is op het ondersteunen van nieuwe projecten of organisaties. De prijs is gericht op het erkennen van de prestaties van een individu of team in het onderwijs en hun potentieel om de toekomst van het onderwijs vorm te geven. De prijs accepteert alleen nominaties, zelfnominaties worden niet in overweging genomen. Wel kunnen andere personen natuurlijk jouw project of bijdrage aan het onderwijs nomineren. Er kunnen meerdere nominaties van verschillende personen worden ingediend, hoewel dit geen invloed heeft op het beoordelingsproces. De laureaat of laureaten ontvangen een geldprijs van 500.000 dollar om hun werk in het onderwijs voort te zetten en een medaille. Daarnaast ontvangt men twee jaar ondersteuning op maat om de verdere impact te vergroten. Nominaties kunnen online worden ingediend.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Internationale onderwijsprijs, gericht op het erkennen van een individu of een team voor hun uitstekende bijdrage aan het onderwijs, en voor hun vastberadenheid om een idee te ontwikkelen of hun initiatief verder te laten groeien.

De prijs viert en deelt de visie van de laureaat bij het bouwen aan de toekomst van het onderwijs door de laureaat(en) gedurende twee jaar op maat te ondersteunen om hun impact te vergroten.

Werkgebied

De genomineerden voor de prijs voor het onderwijs kunnen afkomstig zijn uit alle delen van de wereld, als ze voldoen aan de criteria.

Voorwaarden

  • De prijs accepteert alleen nominaties, zelfnominaties worden niet in overweging genomen.
  • Kandidaten voor deze internationale onderwijsprijs kunnen onderzoekers, onderwijsbeoefenaars, beleidsmakers, organisatieleiders zijn en kunnen behoren tot elke onderwijssector. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld voorschools onderwijs, K-12, hoger onderwijs, beroepsonderwijs, bijzonder onderwijs, informeel onderwijs, afstandsonderwijs, onderwijstechnologie en een leven lang leren
  • De nominator (de persoon die een individu of organisatie voordraagt om de prijs te ontvangen) moet een individu zijn en geen organisatie
  • De prestaties van het genomineerde individu of team moeten een significante en blijvende impact hebben gehad op het onderwijs op elk niveau en moeten een inspirerende en visionaire aanpak laten zien.
  • De genomineerde(n) moet(en) voldoen aan de volgende criteria: 
    • Toewijding aan het onderwijs
      De genomineerde(n) heeft (hebben) blijk gegeven van een voortdurende inzet voor de onderwijsuitdaging(en) op lokaal of internationaal niveau
    • Positieve systeeminnovatie
      De genomineerde(n) is (zijn) een katalysator voor systeemveranderingen door het creëren van innovatieve oplossingen voor lokale of internationale onderwijsuitdagingen
    • Leiderschap
      De visie van de genomineerde(n) is niet alleen innovatief, maar daagt de status quo ook contextueel uit. De genomineerde(n) is (zijn) de drijvende kracht achter het project/organisatie en niet alleen de directeur. De genomineerde heeft de energie en de ambitie om de impact van zijn of haar werk te blijven vergroten
    • Duurzame impact
      De bijdrage van de genomineerde(n) genereert een positieve en duurzame impact in het leven van de beoogde begunstigden. De genomineerde(n) op de shortlist moet(en) duidelijk aangeven hoe de prijs zal optimaliseren, groeien en de impact ervan zal vergroten.

Prijs

De laureaat of laureaten ontvangen een geldprijs van 500.000 dollar om hun werk in het onderwijs voort te zetten en een medaille. Daarnaast ontvangt men twee jaar ondersteuning om maat om de verdere impact te vergroten. Nominaties kunnen online worden ingediend.

Aanvragen

Online, via de website van het fonds.

Let op
Je kunt niet jezelf nomineren, wel kan een ander individu jouw of je organisatie of project nomineren.
Ook is het mogelijk dat meerdere personen je jouw of je organisatie of project nomineren, maar dat heeft verder geen invloed op de boordeling.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Onderwijs
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden