Subsidies
Fondsen
Financieringen en kredieten
Informal Investors

Financiële ondersteuning van organisaties en projecten gericht op een duurzame samenleving

Financiële ondersteuning van innovatieve sociale ondernemingen en projecten gericht op een duurzame samenleving, waarin mensen op een regionale en lokale schaal hernieuwbare energie opwekken, biologisch voedsel produceren en toegang hebben tot schoon water. Het kan hierbij gaan om ondersteuning voor projecten gericht op voorlichting en advies. Ook is er steun mogelijk voor "impact first" start-ups, die een oplossing voor deze problemen bieden. Er is financiering mogelijk tussen € 200.000 en € 1 miljoen euro, vaak in ruil voor een significant minderheidsbelang. Je kunt de subsidie of financiering online aanvragen. 

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 1.000.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financiële ondersteuning voor intelligente idealisten die via voorlichting of impact ondernemerschap impact willen maken op het gebied van een leefbare samenleving en transitie naar een duurzame samenleving, waarin mensen op een regionale en lokale schaal hernieuwbare energie opwekken, biologisch voedsel produceren en toegang hebben tot schoon water.

Er is ondersteuning mogelijk voor projecten gericht op voorlichting over de grote problemen en oplossingen rond deze thema’s. Ook is er steun mogelijk voor innovatieve ‘impact first’ startende ondernemingen, die oplossingen voor deze problemen bieden.

Doelgroep 

Voorlichting
Non-profitorganisaties of individuen.

Impact ondernemerschap
"Impact first" start-ups.

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

De aanvraag moet betrekking hebben op de terreinen waar het fonds zich op richt, zoals het verduurzamen van de samenleving of het veerkrachtiger maken van buurten, regio’s of landen door een duurzame voorziening van energie, voedsel of water.

Voorlichting
Organisaties of individuen met plannen voor het maken van films, documentaires, of andere voorlichtingsmiddelen, aansluitend bij de doelstelling van het fonds kunnen aanvragen voor een subsidie indienen.

Impact ondernemerschap
Screening zoals bij een reguliere informal investor.
Projecten moeten in ieder geval haalbaar en schaalbaar zijn

Investeringsbedragen

Er is jaarlijks ca. € 30.000 euro aan subsidie beschikbaar. 

Investeringsbedragen liggen tussen de € 200.000 en € 1 miljoen euro, vaak in ruil voor een significant minderheidsbelang.

Aanvragen

Je kunt contact opnemen met het fonds via een formulier op de website (zie links).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Natuur, milieu en energie
Ondernemen en investeren
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden