Financieringen en kredieten

Financiering culturele en creatieve sector in Brabant

Financiering voor initiatieven in de culturele en creatieve sector in Noord-Brabant. Het gaat om leningen van maximaal € 60.000,- met een rente van 1%. Aanvullend zijn er mogelijkheden voor verdere ondersteuning en advisering. Om de aanvraag te starten moet je eerst per mail contact opnemen met het fonds.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 60.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

In het algemeen komen culturele instellingen en initiatieven in de creatieve sector bij banken maar moeilijk aan geld, terwijl dit lang niet altijd terecht is. De Brabantse Cultuurlening maakt lenen mogelijk voor initiatieven in de culturele en creatieve sector.

De cultuurlening maakt lenen mogelijk tot een bedrag van maximaal € 60.000 tegen een aantrekkelijke rente van 1%. Aanvullend zijn er mogelijkheden tot verdere ondersteuning en advisering.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een cultuurlening moet je professionele maker of culturele instelling zijn. Verder moet je aanvraag voldoen aan [een of meer van] de volgende richtlijnen:

  • De investering die je doet moet ten goede komen aan de Brabantse culturele sector. Dit betekent dus niet dat je in Brabant moet wonen of gevestigd moet zijn. Wel betekent het dat de activiteit nadrukkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van de cultuursector in Brabant
  • Het project ondersteunt de bedrijfseconomische activiteiten van de aanvrager in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf
  • De aanvrager is in het bezit van een positief kredietadvies van Cultuur+Ondernemen.

Financiering

Officieel maximaal € 60.000.

Aanvragen

Op dit moment kunnen er geen nieuwe leningen aangevraagd worden. Je kunt je interesse, mocht het loket weer opengaan, wel kenbaar maken bij de adviseur Luc Begas via 013-7508433 of luc.begas@kunstlocbrabant.nl.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Provincie Noord-Brabant
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden