Internationale subsidie voor vrouwelijke content creators

Fondsen,
Beurzen
Subsidie voor vrouwelijke content creators die actief zijn op platforms als Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, Twitch en meer. De subsidie is in het leven geroepen ter ondersteuning van vrouwen en kan gebruikt worden voor uitgaven zoals reizen naar conventies, educatieve conferenties, hardware-upgrades en instructieprogramma's met betrekking tot creatieve of artistieke bezigheden. Per semester worden twee of meer beurzen van minimaal 500 en maximaal 1500 dollar toegekend. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Toepassing

Subsidie voor vrouwelijke content creators die actief zijn op platforms als Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, Twitch en meer. 

De subsidie kan gebruikt worden voor uitgaven zoals reizen naar gamingconventies, educatieve conferenties, hardware-upgrades en instructieprogramma's met betrekking tot creatieve of artistieke bezigheden.

De subsidie is in het leven geroepen ter ondersteuning van vrouwen, waaronder cis-vrouwen, trans-vrouwen, trans-vrouwelijken en degenen die te maken hebben met ongelijkheid en discriminatie in verband met vrouwenhaat en identiteit.

Doelgroep

Vrouwelijke content creator die actief zijn op een publiek platform zoals Twitch, YouTube, Facebook of TikTok. 

Werkgebied

De regeling is officieel gericht op deelnemers uit de Verenigde Staten, maar het fonds geeft specifiek aan ook open te staan voor internationale aanvragen buiten de Verenigde Staten, waaronder uit Europa.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze beurs moet je een vrouwelijke content creator zijn op een publiek platform zoals Twitch, YouTube, Facebook of TikTok.

De voorkeur gaat uit naar aanvragers die momenteel zijn ingeschreven op een middelbare school, een tweejarige, vierjarige hogeschool/universiteit of een universitaire opleiding in de VS, maar aanvragen van buiten de Verenigde Staten zijn ook welkom.

Aanvragers moeten financiële nood aantonen. De aanvragen moeten antwoorden bevatten waarin wordt uitgelegd hoe de subsidie zal worden gebruikt. Selectie vindt plaats op basis van de inhoud van de aanvraag en de financiële behoefte.

Restricties

Deze beurs is niet bedoeld voor dagelijkse uitgaven (zoals rekeningen van nutsbedrijven en voedsel) of kosten in verband met medische zorg. 

Subsidie

Per semester worden twee of meer beurzen van minimaal 500 en maximaal 1500 dollar toegekend.
Subsidies zijn niet hernieuwbaar, maar niet-geselecteerde aanvragers kunnen een nieuwe aanvraag indienen.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links)

 

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand