Prijs voor hedendaagse kunstenaars

Prijzen
Prijs voor een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen voor latere generaties. De prijs geeft de winnende kunstenaar een uniek podium in de Nederlandse kunstmarkt. Onderdeel hiervan is een expositie van het werk.

Toepassing

Van Lanschot heeft in 2015 een nieuwe Nederlandse kunstprijs geïntroduceerd. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen voor latere generaties. De prijs geeft de winnende kunstenaar een uniek podium in de Nederlandse kunstmarkt. Onderdeel hiervan is een expositie van het werk.

Voorwaarden

Je hebt als kandidaat (of groep van kandidaten) een kunstwerk gemaakt dat de huidige tijdgeest weergeeft.
Je begeeft je op het gebied van beeldende kunst (alle hedendaagse plastische uitdrukkingsvormen) of vormgeving (modeontwerp, interieurontwerp, grafische, industriële en ambachtelijke vormgeving).
Je hebt een band met Nederland.
Bij de inschrijving voeg je audio- en/of visuele documentatie van het werk en een schriftelijke uitleg van ca. 200 woorden waarin je uitlegt waarom juist dit kunstwerk de tijdgeest van nu weet te vatten.

Inschrijven

Je kunt je jaarlijks inschrijven.
Zie de website van de prijs (zie links) voor de juiste data.